مطالعه تنشهای پسماند بر روی قطعات رابط توربینهای گازی نیروگاه قم

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC16_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدابراهیم موسوی

دانشگاه صنعت آب و برق

حسین اصغری فریاد

شرکت خدمات مهندسی برق ایران ( مشانیر ) ایران - تهران

علیرضا غریبی

دانشگاه صنعت آب و برق

چکیده

یکی از مشکلات توربینهای گازی میتسوبیشی قم که در اولین بازدید دوره ای ( پس از 8000 ساعت کار معادل ) مشاهده شده است وجود ترکهایی در راستای عمود بر محور قطعات رابط ) ) Transition Pieces در توربینهای گازی بوده است . این ترکها در تمامی 18 قطعه رابط و در هر چهار واحد توربین گاز با با طول های 1 میلیمتر تا 250 میلیمتر مشاهده شده است . به منظور تعمیر قطعه آسیب دیده ناحیه ترک خورده ، بریده و ورق دیگری به آن جوش شده و بدینوسیله قطعه تعمیر می شود . لیکن این مشکل در بازدیدهای دوره ای بعدی نیز در تمامی واحدها گزارش شده است . در شکل 1 نمونه ای از یک ترک مشاهده می شود . پس از انجام مطالعات و بررسی های انجام شده بر روی سطوح شکست و چگونگی خرابی مشخص شد که شکست از نوع مرزدانه ای ) ) Inter Granular بوده است که با حفره زایی در مرزدانه ها و ترکهای مرزدانه ای ایجاد شده است . شکل 2 نمونه ای از این تصاویر را با بزرگنمایی 10000 برابر از نمونه ای که در اولین دوره تعمیرات تهیه شده است ، را نشان می دهد . ذرات کاربید که اکثراً در مرزدان ه ها رشد کرده و حفره های خزشی که در مجاورت هر ذره ایجاد شده است ، مراحل اولیه خزش را نشان می دهد . شکل 3 قسمت دیگری از سطح را با بزرگنمایی 600 برابر نشان می دهد که در آن مراحل نهایی خزش و جدایش مرزدانه ها به وضوح دیده می شود ] . [ 1 این بررسی ها نشان داد ک ه خزش ) ) Creep بعنوان اصلی ترین عامل خرابی مطرح است .

کلیدواژه ها

قطعات رابط ، تنشهای پسماند ، خزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.