تحلیل های آماری فضایی زمین لرزه های استان خوزستان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیای (GIS)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1002
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبدالخانی

کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی

سیدعلی المدرسی

عضو هیئت علمی و مدیر گروه رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

حسین اقدر

کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی

چکیده

پایداری و ایمنی سکونتگاها در مقابل خطرات طبیعی همیشه فکر ما را به خود مشغول کرده است.زلزلهیکی از این خطرات طبیعی است که همواره سکونتگاهای بشر و جان انسانها را تهدید می کند و درمدت کوتاهی می توان خسارت و تلفات بسیار گسترده ای را بجای گذارد.در واقع زلزله به عنوان یکپدیده طبیعی به خودی خود نتایج نامطلوبی در پی ندارد آنچه از این پدیده یک فاجعه می سازد عدمپیشگیری از تأثیر آن و عدم آمادگی جهت مقابله با عواقب آن است .بنابراین زمان آن فرا رسیده کهبیشتر آماده باشیم و ابزارهای ضروری را برای مقابله با این حوادث تا حد ممکن بکار گیریم بطوری کهبتوانیم آسیب های را که توسط این واقعه غیر منتظر ایجاد می شود کاهش دهیم. در این پژوهش یکمجموعه تحلیل های آماری فضایی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی بر روی زمین لرزه های –استان خوزستان صورت گرفته است ..آمار فضایی به ما کمک می کند تا رفتار پدیده های جغرافیایی رابهتر درک نماییم .و به ما در شناسایی الگوها و روندهای موجود در پدیده های جغرافیایی و کشف آنهاکمک زیادی می نماید .به کمک آمار فضایی می توان نحوه توزیع پدیده های متعدد از جمله زمین لرزهرا در یک عدد خلاصه نمود .به طوری که بسیاری از تصمیماتی را که با ملاحظه نقشه ها صورت میگیرند با دقت علمی بیشتری اتخاذ نماییم . از جمله تحلیل های آماری که برروی زمین لرزه های استانخوزستان مورد بررسی قرار گرفت میتوان به، توزیع جهتی ، مرکز متوسط ، فاصله استاندارد،میانگین نزدیکترین همسایه و آنالیز Hot spot اشاره کرد.که نتیجه هر کدام از این آنالیزها به ما درشناخت بهتر چگونگی الگوی زمین لرزه های خوزستان و نحوه برخورد و آمادگی در برابر این فاجعهطبیعی کمک شایانی خواهد نمود.

کلیدواژه ها

استان خوزستان –زمین لرزه – تحلیل های آماری- فضایی- سیستم اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.