بهینه یابی پارکینگ های طبقاتی با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) مطالعه موردی: نواحی 1و 2 و 5 منطقه یک کلانشهر اهواز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی المدرسی

استادیار گروه سنجش ازدور و GIS و دکترای ژئومورفولوژی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

نسرین عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS دانشگاه آزاد یزد

چکیده

در راستای افزایش خدمات دهی به حجم زیادی از وسایل نقلیه شهروندان و با در نظر گرفتن محدودیت زمین وفضا در کلان شهرها می توان با ایجاد پارکینگ های طبقاتی، مدیریت بهینه شهری را اعمال کرد. پارکینگ های طبقاتیزمانی می توانند کارایی لازم را داشته باشند که از مکان یابی بهینه برخوردار گردند. در این تحقیق جهت بهینه یابیمکانهای پارکینگهای طبقاتی معیارهای موثر فاصله از مراکز جاذب سفر عمده شامل مراکز تجاری، مراکز اداری، مراکزبهداشتی و درمانی، مراکز فرهنگی و تفریحی، مراکز آموزش عالی و غیر عالی، ورزشی، پارکینگهای موجود و مراکزسیاحتی و اقامتی، فاصله از معابر و شبکه های ارتباطی (شریانی درجه 1، شریانی درجه 2، جمع کننده و پخشکننده، دسترسی)، کاربری اراضی موجود (کاربری های مناسب و نامناسب)، هزینه تملک زمین و فاصله از گسل موردمطالعه و تحلیل قرار گرفت. در این نوشتار با توجه به اثر انعطاف پذیری و قابلیت های بالاتر روش تحلیل سلسله مراتبیفازی (Fuzzy_AHP) به بررسی مکانیابی بهینه پارکینگ های طبقاتی با استفاده از مدل مذکور در نواحی پرتراکم(1، 2، 5) منطقه 1 کلانشهر اهواز پرداخته شده است. پس از شناسایی و بررسی معیارهای موثر در مکانیابی پارکینگ و بررسی روشهای مختلف تعیین وزن معیارها، تمام لایه های نهایی با استفاده از روش گامای فازی (0/9) همپوشانی (Overlay) شد که در نهایت پهنه های احداث در 5 کلاس بسیار نامناسب تا خیلی خوب قرار گرفت.

کلیدواژه ها

پارکینگ های طبقاتی، مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی (Fuzzy_AHP)، همپوشانی (Overlay)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.