بررسی منابع و روش های مؤثر در تولید بیودیزل، به عنوان جایگزین سوخت های فسیلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آلودگی های محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: EPCM02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه اصفهان

فائزه پاکزاد منش

کارشناسی ارشد زیست شناسی، دانشگاه پیام نور واحد نفت

مصطفی کشاورز مروجی

دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر

عبدالصالح همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

چکیده

سوخت بیودیزل از جمله جایگزین هایی است که امروزه مورد توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و هواداران محیط زیست پاک و عاری از آلاینده های زیست محیطی قرار گرفته است. بیودیزل ها، استرهای اسیدچربی هستند که از منابع متعددی تهیه می شوند و قابلیت جایگزینی با سوخت های فسیلی را دارند. از جمله موادی که در گذشته برای تولید بیودیزل بکار گرفته می شدند، به روغن های گیاهی خوراکی می توان اشاره کرد. امادرحال حاضر با توجه به رشد جمعیت و افزایش روزافزون نیاز به روغن های گیاهی خوراکی و همجنین هزینه ی بالای کشت و برداشت گیاهان مربوطه، توجه محققان به سوی استفاده از روغن های گیاهی غیرخوراکی جلب شده است. علاوه بر روغن های گیاهی خوراکی، منابعی که در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است. روغن های سرخ کرده ی آشپزی را می توان نام برد که در بسیاری از موارد، بی هیچ مصرف یا بازیافتی به پساب ها وارد می شوند. امامهمترین و به صرفه ترین منبع تولید بیودیزل، میکروجلبک ها می باشند که در این مقاله به اهمیت استفاده از پساب ها وارد می شوند. اما مهمترین و به صرفه ترین منبع تولید بیودیزل، میکروجلبک ها می باشند که در این مقاله به اهمیت استفاده از میکروجلبک ها به عنوان منبع تولید بیودیزل نیز پرداخته می شود. با توجه به تحقیقات گسترده ای که در این زمینه انجام گرفته است می توان نتیجه گرفت، بیودیزل یک جایگزین مناسب برای سوخت های فسیلی و یکی از مهمترین حوزه ها به عنوان جایگزین سوخت های تجدید ناپذیر در صنعت انرژی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

بیودیزل، ترانس استریفیکاسیون، روغن های آشپزی، روغن های گیاهی، میکروجلبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.