مدلساسی آسیب پذیری آبهای زیر زمینی در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) مطالعه موردی دشت چهاردولی قروه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی آلودگی های محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: EPCM02_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 787
نویسندگان
کارشناس ارشد محیط زیست، گرایش آلودگی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه کردستان
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
چکیده
شناسایی و تهیه نقشه پهنه بندی مناطق آسیب پذیر آبخوان، یعنی مناطقی که امکان نفوذ و چخش آلاینده ها از سح زمین به سیستم اب زیرزمینی وجود دارد، یک ابزار مدیریتی مناسب برای جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی می باشد. ابهای زیرزمینی دشت چهاردولی نقش مهمی را در تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت ایفا می کنند. لذا تعیین مناطق آسیب پذیر به الودگی جهت برنامه ریزی های آتی برای تعیین مکان صنایع آلوده کننده، مکان های دفن زباله و سایر فعالیت هایی که می توانند آلودگی را وارد این ناحیه نمایند. ضروریت است. در این مقاله، جهت تهیه نقشه پهنه بندی پتانسیل آسیب پذیری آبخوان دشت چهاردولی در استان کردستان، مدل دراستیک (DRASTIC) یکی از کاربردی ترین مدل های همپوشانی، بکارگرفته شده است. نقشه پهنه بندی آسیب پذیری آبخوان دشت، حاصل از تلفیق نقشه های رستری هفتگانه پارامترهای مدل دراستیک (عمق آب زیرزمینی، تغذیه، محیط آبخوان، نوع خاک، اثر منطقه غیر اشباع و هدایت هیدرولیک) در محیط GIS نشان می دهد که شاخص دراستیک بین 80 تا 200 متغیر بوده و حدود 0/11 درصد دشت در کلاس بدون خطر آلودگی، حدود 3/53 درصد در کلاس کمف حدود 18/96 درصد در کلاس کم تا متوسط، حدود 34/08 در کلاس متوسط تا زیاد و حدود 38/62 درصد در کلاس زیاد و حدود 4/7 درصد در کلاس خیلی زیاد قرار می گیرد.کلیدواژه ها
آسیب پذیری، DRASTIC ،GIS، ابهای زیرزمینی، دشت چهاردولیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.