پیشبینی آلودگی منابع آب زیرزمینی دشت کوار- مهارلو بر اثر احداث کارخانه ذوب آهن کوار با استفاده از نرم افزار PMWIN

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE10_0539
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد قربانی موصلو

کارشناس ارشد، مهندسی راه ساختمان و محیطزیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

غلامرضا رخشنده رو

استاد، بخش مهندسی راه ساختمان و محیطزیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

مرتضی مجرد

کارشناس ارشد، مهندسی راه ساختمان و محیطزیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

چکیده

ایران جزء کشورهای با اقلیم خشک تا نیمه خشک می باشد و این سبب شده است تا کشورمان تاریخ دیرینه ای در مدیریت بهره برداری از منابع آبی داشته باشد. آلودگی آبهای زیرزمینی از مباحث جدی در مدیریت و بهرهبرداری از این منابع است. عوامل متعددی در آلودگی آبهای زیرزمینی نقش دارند. یکی از مهمترین عوامل و آلایندهها، پسابهای صنعتی ناشی از فعالیت واحدهای صنعتی میباشد. محدوده مطالعاتی کوار مهارلو در جنوب غربی حوزه آبریز دریاچه های طشک- بختگان و مهارلو واقع شده است. احداث کارخانه ذوبآهن در جنوبغربی این حوزه، تأثیرات ویژهای بر وضعیت منابع آب زیرزمینی این حوزه خواهد داشت. در این تحقیق مدل سازی کمی جریان آب زیرزمینی در این دشت شامل کالیبراسیون و صحت سنجی با استفاده از برنامه کامپیوتریPMWIN انجام شده است. در بخش مدل سازی کیفی کانتورهای آلودگی دشت برای پارامترهای آلایندگیEC و SO4-2 با استفاده از برنامه کامپیوتری MT3DMSترسیم و تحلیل شده است. پخش آلودگی کارخانه ذوب آهن پاسارگاد کوار نیز به کمک نرمافزارMT3D که یک برنامه سه بعدی مدولار برای شبیهسازی پخش، انتقال، انتشار مولکولی، واکنشهای شیمیایی و جذب محلول در آب زیرزمینی میباشد، در طول سه سال پیشبینی گردیده است

کلیدواژه ها

پیشبینی آلودگی آبهای زیرزمینی، ذوب آهن کوار , PMWIN , آب زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.