کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در طراحی و نگهداری خطوط لوله انتقال گاز طبیعی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش سیستم های اطلاعات مکانی 84
  • کد COI اختصاصی: GIS84_04
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا داوری

شرکت رایان سحر نقشه

چکیده

رشد و توسعه خطوط انتقال گاز و عدم وجود سیستمهای یکپارچه اطلاعاتی به روز باعث شده است که در بسیاری از موارد طراحی و نگهداری خطوط لوله و نیز رسیدگی به مشکلاتی که در اثر بروز حوادث گونانگون در خط لوله پیش می آید از پیچیدگی بسیاری برخوردار شود. بکارگیری اطلاعات توصیفی و مکانی دقیق و بهنگام عو.ارض موجود در نقشه های خطوط انتقال گاز نظیر لوله، ایستگاههای تقویت فشار ، شیر و انشعابات در یک پایگاه اطلاعات مکانی مرجع می تواند برنامه ریزان، بهره برداران و امدادگران را که در مدیریت های مختلف مشغول بکار می باشند در جهت یک مدیریت بهینه و هدفمند یاری نماید. از انجا که اساس وازه خط لوله دلالت بر وجود یک موضوع بر روی زمین دارد. می توان گفت که تقریبا همه اطلاعات عملیات انتقال گاز به نوعی با نقشه و در نهایت با مکان در ارتباط است. بنابراین وجود ابزار لازم جهت دسترسی سریع به این اطلاعات و بهره گیری از روشهای نوین جهت تجزیه و تحلیل آنها دارای جایگاه ممتازی می باشد. در این مقاله ابتدا به بررسی دلایل ضرورت استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) در قسمت خطوط لوله انتقال گاز خواهیم داشت و پس از آن به تشریح امکانات و توانمندیهای نرم افزار طراحی و مدیریت خطوط لوله انتقال گاز به عنوان نرم افزاری تخصصی در این زمینه می پردازیم.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.