بررسی واکنش قلیایی سیلیسی و کنترل کیفی بتن رویه در پروژه سد مخزنی شهر بیجار(CFRD)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE10_0451
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید محمودی گیلانی

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی

امین قربانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور واحد رشت

مسرور قریشی

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی

چکیده

موضوع این مقاله ، بررسی واکنش قلیایی سیلیسی وکنترل کیفی بتن رویه سد مخزنی شهر بیجار می باشد . با توجه به اینکه بتن رویه – Concrete Face مهمترین بخش جهت آب بندی در سدهای – CFRD به حساب می آید، مستند سازی پارامترهای کنترل کیفی آن در کنار شناخت دقیق عوامل واکنش زا بر روی بتن می تواند مرجع مناسبی برای سایر پروژه ها باشد . بتن رویه سد مخزنی شهر بیجار مطابق نقشه های ابلاغی مشاور با طرح اختلاط C25/38 مصوب و اجرا شد. نمونه گیری از بتن در قالبهای مکعبی 51 در 51 سانتیمتر انجام گرفت و در سنین 7 و 82 روزه تعیین مقاومت گردید. با توجه به اینکه سن مقاومت مشخصه مطابق مشخصات فنی 82 روز می باشد ، در صورت عدم حصول مقاومت 81 مگاپاسکال در 82 روز و با توجه به عدم بارگذاری کوتاه مدت رویه بتنی سد مخزنی شهربیجار ، تعیین مقاومت در سن 09 روزه صورت گرفت . جهت فراهم آوردن داده های بتن رویه از دامنه وسیعی از آزمایشهایی که در کارگاه و مراکز تحقیقاتی مختلف بر روی نمونه های اخذ شده از بتن تازه و سخت شده انجام پذیرفته اند ، بهره گیری به عمل آمده است که این امر پشتوانه اطلاعاتی و فنی مناسبی را برای نتایج مندرج در این مقاله فراهم نموده است . علاوه بر این بررسی تطابق خصوصیات و مشخصات بتن اجرا شده با فرضیات بکار گرفته شده در زمان طراحی پروژه ، براساس نتایح حاصل میسر گردیده است. با توجه به نیاز فراوان مهندسین و طراحان سازه در مورد عملکرد بتن در شرایط محیطی مختلف، لازم است تا روش ها و فناوری های جدیدی در زمینه سازه و بتن، مورد بررسی قرار گیرد و با شرایط محیطی و مصالح ایران تطبیق داده شود.یکی از مهمترین عوامل خرابی بتن وا کنش های قلیایی سیلیسیی سنگدانه ها می باشد .ضمنا اطلاعات این پژوهش می تواند در پروژه های آتی سدسازی که در مراحل مطالعاتی و اجرایی با استفاده از طرح CFRD می باشند ، مثمر ثمر واقع گردد

کلیدواژه ها

بتن رویه ، مقاومت فشاری ، اسلامپ ، دما ، درصد هوای بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.