تعیین شدت زلزله JMA شهر تبریز با استفاده از نتایج پرسشنامهای (مطالعه موردی: زلزله های دوگانه 21 مرداد 1391 اهر- ورزقان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE10_0327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نظرپور

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران

فرزاد طالبی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران

رباب شیخعلی زاده

فارغ التحصیل کارشناسی ارشددانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران

عبدالحسین فلاحی

استادیار، عضو هیئت علمیدانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران

چکیده

زمینلرزههای دوگانه آذربایجان شرقی دو زمینلرزه نسبتاً شدید بودند که در روز شنبه 21 مرداد 1391 مناطقی از استان آذربایجان شرقی را لرزاندند. چند روز پس از وقوع این زمین لرزهها گروه اعزامی از دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به اتفاق گروه اعزامی از انجمن مهندسین عمران ژاپن برای بازدید از مناطق زلزله زده و تهیه گزارشی از مشاهدات خود عازم این مناطق از جمله شهر تبریز شدند. بررسی پرسشنامهای مطرح شده توسطOhta در ژاپن از زمان طولانی و به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است و برای زلزله های بزرگ اخیر این کشور به کار برده شده است تا توزیع دقیقی از شدتهای لرزه ای بدست آورند و نشان داده شده است که علی رغم سبک متفاوت زندگی کشور ایران با ژاپن، این روش پرسشنامهای در ایران نیز نتایج مناسبی برای تخمین شدت زمین لرزه دارد. در این مقاله شهر تبریز به 44 جامعه تقسیم شده است که تعداد پرسشنامههای پخش شده در سرتاسر این شهر برای هر زلزله حدود 335 عدد میباشد. از طریق بررسی آماری اطلاعات جمع آوری شده ازپرسشنامهها، نقشههای هم شدت شهر تبریز بر اساس مقیاس آژانس هواشناسی ژاپنJapanese Meteorological Agency JMAترسیم شدهاند

کلیدواژه ها

بررسی پرسشنامهای، تبریز، شدت زلزلهJMA , زمین لرزه اهر - ورزقان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.