تعیین تراکم نیل بهینه بر مبنای کنترل ضریب اطمینان تعادل حدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE10_0220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی اله قلعه نوی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد خاکو پی دانشگاه علم و صنعت،

محسن صابرماهانی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعتایران

چکیده

روش میخکوبی یکی از روشهای پایدارسازی دیوارههای گودبرداری بشمار میرود. در این روشاصطلاحا گًوه محرکبه خاکمقاوم پشت آن دوخته میشود. سازگاری این روشبا محیطهای شهری سببگسترشسریع میخکوبی در بین دستاندرکاران صنعتساختوساز شده است. اصول طراحی سیستم میخکوبی مبتنی بر آزمونوخطاستبهگونهای که ابتدا یکچیدمان هندسی برای میخها در مقطع دیواره در نظر گرفته میشود و سپس با آزمونوخطا آنقدر چیدمان اصلاح میگردد تا معیارهای آییننامهای ضریب اطمینان مجاز و تغییر شکل مجاز ارضا گردد. یکموضوع مهم برای هر کارفرما دستیابی به طرح بهینه و بهتبع آن قیمتهای معقولتر و اقتصادیتر میباشد. هدف پژوهش حاضر دستیابی به این طرح میباشد. برای دستیابی به طرح بهینه چیدمانهای مختلف میخها مورد بررسی قرار گرفته است. تغییر چیدمان میخها با استفاده از دو پارامتر عرضاز مبدأ و زاویه خط گذرنده از انتهای میخها ایجاد شده است. برای هر دیواره با عمق مشخصو پارامترهای مقاومتی خاکمعین که بهعنوان ورودی در نظر گرفته شدهاند چیدمانهایمختلفی بهدستآمده و برای هر یکاز این چیدمانها پارامتر تراکم میخمحاسبه گردیده است. تمامی چیدمانها به نحویمیباشند که معیار ضریب اطمینان حالت حدی را برآورده سازند. از بین طرحهای حاضر برای هر دیوار، طرحی که کمترین تراکم میخ را به دست میدهد بهعنوان طرح بهینه در نظر گرفته شده است. سپسطرحهای بهینه به شبکه عصبی مصنوعی معرفی گردیدهاند و با آموزش شبکه عصبی ابزاری برای پیشبینی پارامتر تراکم میخ برای دیوارههای میخکوبی شده ارائه گردیده است بهنحویکه با داشتن پارامترهای مقاومتی خاک و ارتفاع دیواره گودبرداری، تراکم میخ بهینه بهوسیلهی شبکه عصبی به دست میآید و بدینوسیله امکان ارزیابی طرح پایدارسازی و یا هزینهی بهینهی انجام آن فراهم میگردد.

کلیدواژه ها

گودبرداری، میخکوبی، پایدارسازی گود، بهینهسازی، شبکه های عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.