بررسی نقش آموزش در توسعه کارآفرینی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین رستمی

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی،پژوهشگاه شاخص پژوهش، دانشگاه اصفهان

روح الله شلیلی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات،دانشگاه جامع علمی کاربردی،مرکز روانسر

عباس مهدی آبادی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات،دانشگاه جامع علمی کاربردی،مرکز روانسر

حمید رضایی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات،دانشگاه جامع علمی کاربردی،مرکز روانسر

چکیده

آگاه سازی و ایجاد فرهنگ و روحیه کارآفرینی ، انتقال دانش فنی و مهارت های خاص کارآفرینی ، آماده سازی مخاطبان برای پژوهش در مقوله کارآفرینی ، ایجاد اشتغال و راه اندازی کسب و کار و تحکیم و حفظ بقای کسب و کارهای نوپا ، از جمله اهدافی هستند که توسط دوره های آموزشی کارآفرینی تعقیب می شوند. (سلیمی.1385) برحسب اینکه یک دوره آموزشی کدام یک از اهداف فوق را دنبال می کند به ساختار ، زمانبندی و محتوای متفاوتی نیاز دارد . ترویج کارآفرینی در یک کشور ، به دو دلیل نیازمند آموزش هایی متفاوت از کارآفرینی عمومی است . دلیل اول ماهیت خاص شرکت های جدید مبتنی بر تکنولوژی است که به رابطه علم – تکنولوژی – بازار مربوط می شود . دلیل دوم ویژگی های خاص پژوهشگران و دانشگاهیان است که به تفاوت های فرهنگی ، علمی و تجربی این افراد با سایر کارآفرینان مربوط می گردد. اگر هدف از توسعه کارآفرینی ایجاد اشتغال و خلق شرکت های نوپا در زمانی کوتاه باشد ، آموزش های غیر رسمی توسط انکوبارتورها و پارک های تکنولوژی بسیار موثرتر از آموزش های رسمی توسط موسسات آموزش عالی است . از آنجا که در کشور ما هنوز انکوباتورها و پارک های تکنولوژی به شکوفایی نرسیده اند و تجربه زیادی در این زمینه نیاندوخته اند ، بهتر است آموزش های کارآفرینی با کمک کسانی ارائه شود که شخصا این مسیر را پیموده اند و درکنار آموزشهای رسمی از تجارب و دیدگاه های این افراد استفاده شود.(سلیمی.1385) نکته آخر اینکه آموزش ، تنها یک جزء از سیستم توسعه کارآفرینی است . ازاین رو، آموزش های کارآفرینی در صورتی اثر بخش هستند که با سایر اقدامات ترغیب کننده و تسهیل کننده همچون تاسیس صندوق های سرمایه گذاری مخاطره پذیر ، ایجاد انکوباتورها ، تکنولوژی و تصویب قوانین و مقررات لازم همراه باشند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی – اصول و مبانی آموزش کارآفرینی – دانشگاه کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.