بهینه سازی انتخاب و ترکیب سرویس های وب با استفاده از الگوریتم هارمونی مرتبه کسری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عادلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر،

محمد پورمحمودآقابابا

دانشیار، گروه مهندسی برق

چکیده

انتخاب و ترکیب سرویس های وب بر اساس ویژگی های کیفی آن ها یکی از مسائل مطرح در معماری سرویس گرا می باشد. ترکیب سرویس های وب به منظور پاسخگویی به نیازهای پیچیده ی کاربران، ایجاد سرویس های جدید، استفاده ی مجدد از سرویس های وب موجود و نیز افزایش تعامل پذیری در تعاملات بین سازمانی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از چالش های پیش رو در فرآیند ترکیب سرویس های وب، انتخاب بهترین سرویس ها برای ترکیب است به نحوی که پاسخگوی ویژگی های کیفی مدنظر کاربران باشند. امروزه با رشد روز افزون سرویس های وب، تعداد زیادی سرویس وب وجود دارند که ویژگی های عملیاتی یکسانی دارند اما ویژگی های کیفی آن ها متفاوت است. بنابراین، ویژگی های کیفی مربوط به سرویس های وب مختلف می توانند برای انتخاب بهترین سرویس وب به کار روند. در این مقاله الگوریتمی ارائه می شود که براساس ویژگی های کیفی سرویس های وب موجود، بهترین سرویس های وب را از میان آن ها انتخاب و سپس آن ها را با هم ترکیب می کند. در این مقاله، مسئله ی انتخاب و ترکیب سرویس های وب به صورت یک مسئله ی بهینه سازی مدل سازی می شود. سپس، برای حل آن از الگوریتم جستجوی هارمونی مرتبه کسری استفاده می شود که به اختصار الگوریتم FHS نامیده می شود. الگوریتم FHS یک الگوریتم مبتنی بر الگوریتم جستجوی هارمونی و تئوری مرتبه کسری است. از مزایای الگوریتم FHS می توان به همگرایی سریع آن، مقیاس پذیری و یافتن راه حل هایی با کیفیت مطلوب اشاره کرد. علاوه براین، الگوریتم FHS به دلیل دارا بودن حافظه در دام بهینه ی محلی نمی افتد و می تواند راه حل بهینه ی سراسری را بیابد.

کلیدواژه ها

سرویس های وب، انتخاب سرویس های وب، ترکیب سرویس های وب، کیفیت سرویس، سرویس های وب ترکیبی، بهینه سازی سرویس های ترکیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.