مدیریت نوین دانش به مدد فناوری رایانش ابری:واکاوی کاربرد مدل (KAAS) و (ITaaS) در محیط رایانش ابری در کتابخانه ها و مراکز دانش بنیان ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه السادات طباطبایی امیری

کارشناسی ارشد علوم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

عاطفه هاشم پوریان

کارشناسی ارشد علوم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

تمامی سازمان ها از جمله مراکز دانش بنیانی چون کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی در محیطی به شدت پویا به حیات خود ادامه می دهند. علت بسیاری از این پویایی ها، تحولات یا نوآوری ها در حوزه فناوری بخصوص فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی است. در این میان، نگرانی های ناشی از افزایش بی سابقه داده ها و اطلاعات دردسترس کاربران، نیاز به پردازش های سریع و حجیم و پراکندگی اطلاعات، و به طور کلی مدیریت دانش، استفاده از فناوری های پیچیده مبتنی بر فناوری اطلاعات از جمله رایانش ابری را در کتابخانه های دیجیتالی بسیار ضروری میسازد. پدیده های نوین رایانش ابری و وب 2، راه حل های مفیدی را پیرامون مشکلاتی که مدیریت دانش با آن ها روبروست، پیشنهاد می دهد. در فناوری رایانش ابری امکان پیاده سازی پردازش های موازی روی منابع اطلاعاتی متعدد از طریق سرویس دهندگان مختلف و با استفاده از یک پلت فرم میانی طراحی شده فراهم میگردد. با توجه به نقش فناوری رایانش ابری و وب 2 در مدیریت دانش کتابخانه های دیجیتالی و مراکز اطلاع رسانی، مقاله حاضر تلاش می کند تأثیر پدیده نوین رایانش ابری و وب 2 را روی مدیریت دانش مراکز دانش بنیانی نظیر کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی بررسی نماید. در راستای این هدف، کاربرد و مزایای پیاده سازی این تکنولوژی نوین در عرصه مدیریت دانش را بیان می کند. سپس با معرفی دو مدل (KAAS) و (ITaaS) در محیط رایانش ابری، بکارگیری و استفاده از این مدل ها در مراکز دانش بنیانی چون کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی و دانش بنیان، به تصویر کشیده می شود. در انتها، موانع و چالش های پیش روی بکارگیری تکنولوژی رایانش ابری در کتابخانه های دانشگاهی و مراکز اطلاع رسانی ایران مورد مداقه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

رایانش ابری، مدیریت دانش، کتابخانه های ایران، مراکز اطلاع رسانی ایران، مراکز دانش بنیان، مدل KAAS، مدل ITaaS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.