راهکارهای ذخیره سازی داده های عظیم: مورد مطالعاتی ذخیره سازی دادههای مکانی در شهرداری کرج

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد فیروزبخت

دکتریMBA، مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کرج

فاطمه مرندی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشگاه تربیت مدرس، کارشناس ارشدR&D سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کرج

محمد زارع بنادکوکی

کارشناس ارشدMBA، معاون برنامه ریزی و توسعه شهر الکترونیک

چکیده

امروزه ذخیره سازی داده های عظیم بزرگترین دغدغه سازمان ها به شمار می رود. با توجه به اهمیت داده ها در GIS که در حوزه داده های عظیم قرار دارد، توجه به نحوه ذخیره سازی آنها دارای اهمیت بسیار است. سامانه اطلاعات جغرافیایی با برخورداری از انواع توابع تحلیلی، امکان تلفیق داده های مکانی و غیرمکانی و همچنین مدیریت و تحلیل توامان آنها را فراهم نموده است که می تواند به عنوان ابزاری در دست برنامه ریزان شهری باشد. داده های مکانی یکی از مهمترین منابع داده برای سیستمهای اطلاعات جغرافیایی هستند. با این حال مشکلات فراوانی در ارتباط با ذخیره سازی، ساختاردهی و مدیریت درست این داده ها وجود دارد. باتوجه به قابلیتهای سیستم مدیریت پایگاه داده مکانی، ضمن صرفه جویی در زمان و هزینه سبب کاهش بسیاری از مشکلات موجود می شود. در مقاله حاضر به بررسی راهکارهای ذخیره سازی داده های مکانی در شهرداری کرج پرداخته شده است تا ضمن آشنایی با حوزه عملیاتی و کاربردی داده های مکانی به عنوان داده های عظیم در شهرداری کرج به صورت موردی بررسی شود

کلیدواژه ها

داده های عظیم، ذخیره سازی داده های مکانی، شهر کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.