استفاده از روش خوشه بندی برای تحلیل عوامل ناشی در بروز عیوب تایرهای سنگین اتوبوسی- کامیونی تولید شده در کارخانه لاستیک بارز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا دهقانی بشنه

کارشناس نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان، ایران

رضا نورمندی پور

گروه کامپیوتر واحد سیرجان دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان ایران استادیاررشته مهندسی کامپیوتر

چکیده

با افزایش روزافزون تأثیر فناوری اطلاعات در رشد و ارتقا سازمان ها، نیاز به تبدیل داده های خام موجود به اطلاعات مفید برای تصمیم گیری بهتر و سریع تر در کسب وکار و به کارگیری یک رهیافت منطقی در مدیریت ضرورت پیدا می کند. ازاین رو سازمان ها برای رسیدن به مأموریتشان و جا نماندن در میدان رقابت با دیگر سازمان ها، روش های متفاوتی را در پیش گرفتند. یکی از این روش ها، استفاده از سیستم های مکانیزه برای ثبت داده های تجاری هست که بعد از سال ها به این نتیجه رسیدند که فقط از داده های خام، کمکی حاصل نمی شود و باید روش هایی برای تبدیل داده ها به اطلاعات مفید و کاربردی را پیدا کنند. ازاین رو یکی از روش های تحلیل داده های خام، داده کاوی هست. هدف در این مقاله، شناسایی عوامل اصلی در بروز عیوب در تایرهای سنگین (اتوبوسی و کامیونی)، تولیدشده در کارخانه لاستیک بارز است. داده های حاصل در پایگاه داده اوراکل موجود در سطح سازمان بارز ثبت شده و این داده ها را در بازه دو سال گذشته تا به کنون استخراج کرده و سپس با روش داده کاوی بدون ناظر، به خوشه بندی داده ها پرداخته شد. الگوریتم های کی مینز، دومرحله ای و کوهنن را توسط نرم افزار ۱۴ IBM SPSS پیاده سازی کرده و نتایج حاصل از این سه روش خوشه بندی را با یکدیگر مقایسه کرده و با روش اعتبارسنجی silhouette Coefficient بهترین الگوریتم انتخاب گردید. سپس الگوریتم دومرحله ای انتخاب شده را برای داده های آزمایشی اعمال کرده و نتایج داده های آزمایشی را با نتایج قبل مقایسه گردید. نتایج و الگوهای کشف شده را به صورت اطلاعاتی جامع و کاربردی در اختیار مدیران ارشد سازمان قرار داده تا در افزایش کیفیت محصولات تولیدی آینده تأثیرگذار باشد.

کلیدواژه ها

داده کاوی، نرم افزار داده کاوی اوراکل، روش خوشه بندی، الگوریتم کی مینز، الگوریتم دومرحله ای، شبکه کوهنن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.