معرفی بهترین منبع اسید فولویک در نیل به امنیت محصولات غذایی و کشاورزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD04_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید شعبانی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیداحمد عطایی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه باهنر کرمان

چکیده

اسید فولویک به عنوان ثروت پنهان جهان مشهور است که عدم وجود آن در خاک و بدن انسان خسارات جبران ناپذیری به سلامتی گیاهان و انسان وارد میکند. در این تحقیق با توجه به اهمیت این ماده بهترین منبع استخراج اسید فولویک با توجه به آنالیزها و شاخص های کیفی و کمی معرفی گردید. عملیات استخراج اسید فولویک با استفاده از ذغال سنگ نارس کرمان، ورمی کمپوست، لئوناردیت ترکیه ای و چینی بعنوان منابع استخراج و محلول EDTA بعنوان استخراج گر در زمان های یک، هفت و نه روز انجام گردید. در نهایت با توجه به تعیین مقدار گروه های عاملی (اسیدیته کل، گروه های کربوکسیل و OH- فنلی)، نسبت های اسپکتروفتومتری (E3/E5 و E4/E6) و آنالیز عنصری بهترین منبع استخراج اسید فولویک برای نیل به امنیت غذایی در صنایع کشاورزی معرفی شد. نتایج نشان داد که لئوناردیت ترکیه بیشترین مقدار و ذغال سنگ نارس کرمان کمترین مقدار اسید فولویک را داشت. از بین منابع مختلف استخراج، اسید فولویک حاصله از ورمی کمپوست دارای بیشترین و اسید فولویک حاصله از ذغال سنگ کرمان دارای کمترین نسبت های اسپکتروفتومتری و گروه های عاملی بودند. با بررسی زمان های مختلف استخراج مشخص شد که با افزایش زمان مقدار استخراج افزایش و گروه های عاملی و نسبت های اسپکتروفتومتری کاهش یافت

کلیدواژه ها

اسید فولویک، امنیت غذایی، آنالیز کیفیت، منابع استخراج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.