سیستم تولید ناب گامی به سوی تولید سبز
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: HESD04_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3394
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، دکتری حسابداری مالی، حسابداری مدیریت و بازار
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی بین المللی دانشگاه تبریز
چکیده
تحقیقات بسیاری در جهان در بررسی انواع سیستم های تولیدی و ارتباط آنها با تولید سبز انجام شده است. تحقیق حاضر با بررسی تعدادی از این تحقیقات و جمع بندی نتایج به دست آمده از آنها سعی در بیان ارتباط بین استفاده از سیستم تولید ناب در شرکت های تولیدی با تولید سبز دارد. بسیاری از شرکت های پیشرو برنامه های تولید ناب را که افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و بسیاری مزایای دیگر را در بر می گیرد، اجرا کرده اند. با مطرح شدن نگرانی های زیست محیطی، برخی دیگر از سازمان ها برنامه های تولید سبز را که نتایجی از جمله کاهش مصرف انرژی، کاهش تولید ضایعات و نیز کاهش استفاده از مواد خطرناک را در پی دارد، اتخاذ کرده اند. ادبیات تحقیق نشان می دهد که تولید ناب برخی از اهداف تولید سبز را به همراه دارد و شباهت های غیر قابل انکاری بین مدل های ناب و سبز وجود دارد. هم افزایی بین این دو سیتم به اثبات رسیده است و نتایج کارایی ابزار های ناب را در کاهش اثرات زیست محیطی تایید می کنند. فرهنگ سازمانی کاهش ضایعات که در سیستم ناب مطرح می شود همان فرهنگی است که توسط سازمان حفاظت محیط زیست مطرح گشته است. از آنجا که تولید ناب و تولید سبز پایدار هر دو نیازمند تعهد مدیریت و مشارکت کارکنان، شناسایی و کاهش ضایعات سازمانی، و بهبود مداوم سازمان هستند، اجرای سیستم تولید ناب در واقع ممکن است اجرای برنامه تولید سبز پایدار را آسانتر نماید.کلیدواژه ها
تولید ناب، تولید سبز، محیط زیست، بهره وریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.