بررسی نقش مدیریت گلخانهها در توسعه و تولید پایدار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: HESD04_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 797
نویسندگان
عضوهیات علمی پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
عضوهیات علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
کارشناس ارشد پژوهشگاه دانشگاه زابل
چکیده
گلخانه محلی است که با مواد شفاف پوشیده شده و در آن دما، نور و رطوبت و سایر عوامل محیطی قابل کنترل می باشند. عوامل متعددی بر فرآیند رشد و نمو گیاهان گلخانه ای تاثیر گذارند. پارامتر هائی مثل نور، دما، رطوبت، دی اکسیدکربن، کمیت و کیفت عناصر غذائی، آب، pH خاک و آبیاری از جمله مهم ترین آن ها می باشند. قرار دادن گیاه در محیط بسته گلخانه امکان کنترل بهتر این پارامتر ها را فراهم می کند. با وجود اینکه گلخانه یک محیط بسته می باشد ولی کاملاً از محیط بیرون ایزوله شده نیست بنابراین شرایط داخل گلخانه تحت تاثیر تغییرات آب و هوائی بیرون دائما تمایل به تغییردارد. دمای هوای بیرون، طول روز، شدت نور خورشید و رطوبت هوا ساعت به ساعت، روز به روز در حال تغیر است. از این رو هر ساله در فصل سرما موضوع گرم نگه داشتن گلخانه ها دغدغه اصلی گلخانه داران است. برپایی و اداره کردن گلخانه ها نیازمند تخصص بالایی است و نقش مدیریت گلخانه ها درنحوه ی ساخت گلخانه و بخصوص استفاده بهینه از سوخت، موضوع مهمی است که نبایدآن را نادیده گرفت. احداث گلخانه ی غیر استاندارد با ارتفاع بالا خود یکی از موانع صرفه جویی در سوخت و حفظ گرما در گلخانه است. برای جبران این اثرات لازم است تجهیزات کنترلی متعددی در گلخانه تعبیه شوند. یک سیستم گرمایشی شامل گرمکن های چند مرحله ای، سیستم تهویه مکانیکی شامل یک دمنده و دو مکنده، سیستم توزیع هوای یکنواخت شامل تیوب مشبک، سیستم جمع آوری اطلاعات کامپیوتری به منظور کنترل شرایط محیطی گلخانه از راهکار های پیش روی مدیران واحد های گلخانه است.کلیدواژه ها
بهینه سازی، گلخانه، سوخت، مدیریتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.