دیدگاه عشایر در باره سبک ساخت مجتمعهای مسکونی و تاثیر آن بر مراتع منطقه (مطالعه موردی مجتمع گلخانی شهرستان زابل)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: HESD04_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
کارشناس ارشد جامعه شناسی
چکیده
مراتع نقش اساسی در زندگی بشر از جمله تأمین مواد غذایی دام، حفظ آب و خاک، بهبود محیط زیست و تولید گیاهان دارویی ایفاء می نماید. زندگی عشایر و دامداران که بخش عظیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهد به مراتع وابسته است. لذا وضعیت مسکن بهره برداران و فاصله مراتع در بهبود زندگی آنان تاثیر دارد. هدف از این تحقیق بررسی نظر بهره برداران مراتع از سبک ساخت مجتمع های مسکونی و همچنین تاثیر این مجتمع ها بر روی پوشش گیاهی منطقه می باشد. برای اجرای این پژوهش ابتدا 50 نمونه بصورت تصادفی انتخاب و میزان استقبال ساکنین و همچنین نقاط ضعف و قوت این مجتمع ها مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر آن پوشش گیاهی منطقه در محدوده های کانون جمعیتی فعلی و محل اسکان قبلی آنان مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که 55 درصد بهره برداران از این تجمیع استقبال نمی نمایند، بطوریکه 22 درصد مجتمع در حال حاضر خالی از سکنه است. عدم پیش بینی محل نگهداری دام از مهمترین چالش های این مجتمع ها بشمار می آید. چنانکه 75 درصد آنان بر این باورند که به دلیل عدم رعایت بهداشت با مشکل روبرو هستند. همچنین نتایج بررسی پوشش گیاهی نشان می دهد که ایجاد مجتمع های مسکونی نقش بسزایی در جلوگیری از تخریب مراتع ایفاء نموده است. بطوریکه با ایجاد مجتمع مسکونی در بیرون از دریاچه هامون حدود 45 درصد بر میزان پوشش گیاهی منطقه افزوده شده است که چنین وضعیتی نقش بسزایی در ایجاد فضای سبز و بهبود محیط زیست منطقه دارد.کلیدواژه ها
مجتمع مسکونی، تخریب مراتع، فضای سبز، پوشش گیاهیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.