بررسی قابلیت اجرای نشریه 290 (پیشنهاد تغییر با نگاه مهندسی ارزش)مطالعه موردی پروژه آبیاری و زهکشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF01_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شکیبازاهد

کارشناس برنام هریزی دفتر مدیریت پروژه و مهندسی ارزش، شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس

داود رحمانیان

مدیر دفتر بازاریابی داخلی، بازاریابی شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس

چکیده

استفاده از هم افزایی، خلاقیت و توانایی کارشناسان و متخصصان مرتبط با پروژه، یکی از ویژگی های مهم روش مدیریت ارزش و استفاده از این ویژگی نیازمند توجه به تمامی عوامل در چرخه عمر پروژه است. سازمان مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری با درک اهمیت به کارگیری دانش و توانایی های تجربی پیمانکاران مجری طرح ها و پروژ ههای عمرانی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین ذی نفعان اصلی در اجرای بهینه طرح ها، در مهر سال 1383 شرح خدمات تهیه، ارائه و بررسی پیشنهاد تغییر با نگاه مهندسی ارزش- نشریه 290 را برای پاسخ گویی به این ضرورت از نوع گروه اول، ابلاغ نموده است. طبق تعریف نشریه ، 290 پیشنهاد تغییر با نگاه مهندسی ارزش عبارت است از پیشنهادی که طی مدت پیمان از جانب پیمانکار و به منظور کاهش هزین ههای اجرا، بهر هبرداری و نگهداری؛ ارتقاء کارایی و یا سایر فایده ها ارائه می گردد و در عین حال، انجام کارها باید با کیفیتی بهتر و یا طبق پیمان صورت پذیرد. با توجه به شرح بالا، توانایی های تجربی پیمانکار مزیت قابل توجهی است که می توان در اجرای بهینه طرح ها و پروژ هها بر اساس نشریه 290 از آن استفاده کرد. ولی در راستای این هدف، تجربه سال های گذشته و عدم استقبال شایسته و بایسته از دستورالعمل پیشنهاد تغییر با نگاه مهندسی ارزش حاکی از آن است که برای اجرای این نشریه طرف های مربوط با چالش هایی روبرو هستند. این تحقیق بر آن است کهپس از تشریح روش با توجه به استاندارد جهانی و قوانین کشور ایران و ارائه فواید بهر همندی از این روش با توصیف تجربیات مهندسی ارزش، با نگاهی موشکافانه نشریه 290 را مورد بررسی قرار دهد و راهکارهایی برای بهبود پیشنهاد دهد. در پایان یکی از پروژه هایی که کارگاه مهندسی ارزش برای بررسی پیشنهاد تغییر مفهومی با نگاه مهندسی ارزش ، توسط نویسندگان برگزار شده و نتایج آن اجرایی شده است، به عنوان مطالعه موردی ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، پیشنهاد تغییر , VECP , چالش های نشریه 290

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.