نقش شاخص ارزیابی CMF در بازرسی ایمنی حاشیه راه ها و کاربرد آن در مطالعات مهندسی ارزش مطالعه موردی بزرگراه فیروزکوه گدوک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه
  • کد COI اختصاصی: VECONF01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز توسلی کله بستی

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مرتضی حسین صباغیان

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اسماعیل رجایی نجف آبادی

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

جواد جمعه پورچهارامان

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

رعایت اصول و قواعد آئیننامههای ایمنی راه در هنگام جانمایی و نصب تاسیسات ایمنی همواره به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اقدامات در تامین ایمنی بهرهبرداران راه مطرح بوده است. همچنین با توجه به بالا بودن هزینه ایمنسازی راهها انجام مطالعات مهندسی ارزش و اتخاذ تصمیمات با خرد جمعی از روی آمار و شاخصهای تاثیرگذار بر بهبود وضعیت راهها امری ضروریست. متاسفانه امروزه در جادههای کشور ناهمگونیهای بسیاری در انتخاب نوع تاسیسات ایمنی و توجه به شاخص های میدانی راه وجود دارد که این امر باعث بحرانی شدن وضعیت این نواحی از نظر شدت سوانح جادهای شده است چنانکه بر اساس بانک اطلاعاتی مرکز مدیریت راههای استان تهران، بیشترین نواقص در میان لیست نقاط حادثه خیز به قسمت حاشیه راه بر میگردد. درگزارش های R(RSA نیز غیر ایمن بودن راه در این نواحی، عامل اصلی مرگ و میر در سوانح جاده ای خروج از راه مطرح شده است. در این مقاله با معرفی نقش فاکتور اصلاحی تصادف 2 MFC به عنوان شاخص ارزیابی ایمنی درفرآیند بازرسی ایمنی راه گامی در جهت دستیابی به معیاری جدید برای تصمیمگیری کارشناسان در مطالعات مهندسی ارزش برداشته شدهاست، که با مطالعه موردی بزرگراه فیروزکوه - گدوک یک معادله پلی نومیال از رابطه میان شاخص CMF و چگالی قسمتهای محافظت نشده درحاشیه راه UT به عنوان یکی از پارامترهای موثر در ایمنی حاشیه راهها ارائه شده است.

کلیدواژه ها

ایمنی ، فاکتور اصلاحی تصادف ، حاشیه راه، مدلسازی. مهندسی ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.