برآورد شاخصهای اقتصادی طرح امکان سنجی احداث کارخانه تولید کیسه های پلی اتیلن در شهرک صنعتی خمینی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی حسابداری، حسابرسی مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: CAAME01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده محمدنژادمدردی

دانشجوی کارشناسی ارشدMBAاقتصاد مدیریت ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

شیما میرجعفری

کارشناس مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

محصولات نایلونی (کیسه های نایلونی) از جمله محصولاتی هستند که مستقیما به دست مصرف کننده می رسد. این محصولات بنا به کاربردهای ویژه ای که دارند از جایگاه حساسی در زندگی مردم و همچنین صنعت بسته بندی برخوردار هستند، به طوری که حمل و نقل کالا را بسیار راحت تر نموده و هزینه های تمام شده را بسیار پایین تر آورده و حمل و نقل را بسیار سریع کرده اند. به عنوان مثال کیسه های نایلونی که برای بسته بندی انواع نوشیدنی ها مثل نوشابهها به کار میرود، از جمله این موارد می باشد. علاوه بر این در سایر صنایع نظامی ، رفاهی و ...، نایلون به عنوان محصول بسته بندی نقشی حساس و انکار ناپذیر دارد، به طوری که میتوان گفت هیچ محصولی نمیتواند این نقش را به عنوان جایگزین برعهده گیرد. با توجه به اهمیت انکارناپذیر این محصول، در این پژوهش با الگو گرفتن از کارخانجات تولید محصولات نایلونی، به بررسی امکان سنجی احداث کارخانه ای در شهرک صنعتی خمینی شهر در استان اصفهان به منظور تولید نایلون، پرداخته شده است. برای این منظور ابتدا به بازدید برخی کارخانجات تولید پلاستیک مانند کارخانه رجا پلاستیک بزرگمهر پرداخته شد، سپس با بررسی های مورد نیاز در مورد خط تولید، ماشین آلات، مواد اولیه، زمین، منابع انسانی و ... خط تولید و بازیافت طراحی گردیده است. در ادامه شاخص های مهم اقتصادی برای بررسی بازده و توجیه اقتصادی طرح شامل: میزان بازگشت سرمایه، دوره بازگشت سرمایه، بازگشت خالص سرمایه، جریان نقدی تنزیل شده و ارزش خالص فعلی اندازه گیری شده، سپس با استاندارد های جهانی مقایسه گردید. نتایج این محاسبات نشان می دهد، طرح احداث کارخانه تولید تایلون در شهرک صنعتی خمینی شهر توجیه اقتصادی دارد و قابل اجرا می باشد.

کلیدواژه ها

محصولات نایلونی، امکان سنجی، شاخص های اقتصادی، خط تولید و بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.