مروری بر توسعه پایدار و نقش مدیریت HSE در صنعت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: DMHSE02_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطاءالله رمضانی امیری

اهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی

عبدالهادی هنرمند

اهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی

حکیمه قره داغی

اهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی

فهیمه درخشان فرد

اهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده فنی، گروه - مهندسی شیمی

چکیده

بر اساس تعریف سازمان ملل متحد، توسعهی پایدار عبارت است از توسعهای که نیازهای نسل حاضر را برآورده نماید، بدون آنکه توانایی نسل آینده را در تأمین نیازهای خود به مخاطره اندازد. توسعه در بخش صنعت در کشور روز به روز نیاز مبرم به نیروی انسانی سالم و تندرست را متجلی می سازد. زیرا فقط با اتکاء به نیروی انسانی که از لحاظ جسمی، روانی و اجتماعی سالم باشد می توان گذر از جامعه سنتی به جامعه صنعتی را در زمانی معقول تحقق بخشید. حفاظت از نیروی کار، وظیفه هر نظام صنعتی به شمار می آید و رعایت اصول HSE در بروز حوادث و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شغلی بسیار مؤثر است و می تواند در کمیت و کیفیت تولید بسیار مؤثر و کارساز باشد. امروزه فلسفه HSE با نگرشی نوین به عوامل بهداشتی، ایمنی و زیست محیطی در صنعت، از اهمیت ویژهای برخوردار است. تلاش سیستم HSE پرداختن به محیط کاری است که در آن تمامی ریسکهای شناسایی شده بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی کنترل شود و مخاطراتی که از جانب آنها سلامتی فرد یا تاسیسات را تهدید میکند به حداقل ممکن کاهش دهد. ملاحظات هم زمان موضوعات بهداشت، ایمنی و محیط زیست علاوه بر حذف فعالیتهای موازی به دلیل ایجاد تعادل فنی و اقتصادی سبب سهولت در افزایش بهره وری و توسعه پایدار نیز میگردد پیشگیری از بروز صدمات و حوادث بهداشتی ایمنی و محیط زیست در راستای توسعه پایدار و افزایش بهره وری با در نظر گرفتن سلامت و ایمنی کارکنان مشتریان پیمانکاران و دیگر افراد مستلزم وجود ساختار سیستم مدیریت HSE است. لذا در این مقاله به بررسی این ساختار در راستای توسعه پایدار میپردازیم

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، HSE ، صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.