سناریوهای احتمالی و مدیریت بحران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: DMHSE02_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1138
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران
کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث
چکیده
مدیریت بحران موفق در کوتاهترین زمان ممکن و با حداقل خسارتهای مالی و جانی زمانی صورت میپذیرد که دستاندرکاران مدیریت بحران مطابق چرخه جامع مدیریت بحران آمادگی هرچه بیشتر به همراه پیشگیری لازم را مدنظر قرار دهند. در راستای آمادگی هرچه بیشتر مدیریت بحران به همراه بررسی منطقه عملیاتی قبل از بحران و در راستای تفکر استراتژیک، لزوم استفاده از سناریوهای احتمالی مدیریت بحران به چشم میخورد. برای درک هرچه بیشتر لزوم سناریوهای احتمالی در آمادگی قبل از وقوع بحرانها، ویژگیهای اصلی بحرانها که عبارت انداز تهدید، غافلگیری و کمبود زمانی را یادآور میشویم. تعریف سناریوهای احتمالی را داستانهای توصیفی از بدیلهای موجه است که به بخش خاصی از آینده در مورد بحرانها نظر دارد. سناریو، چهره آینده است. پیشگویی نیست، هدف سناریوسازی، گسترش تفکر در مورد آینده و عریضتر کردن طیف آلترناتیوهایی است که میتواند موردنظر ما باشد. درواقع سناریوهای بسیار ارزشمند احتمالی باید با دیدی خلاق، کارشناسی شده و مطرحشده در جلسات مشورتی با صاحبنظران امر در هر قسمت مربوطه مطرح و به دنبال آن راهحلهای رفع و یا کاهش آن بحران محتمل دیده و در صورت امکان و بهصورت گامبهگام در فرصتهای ایجادی از زمینههای بروز هر چه مشکلتر، سختتر و پیچیدهتر آن جلوگیری شود. هدف این مقاله ضمن تأکید بر ضرورت بسیار زیاد ایجاد سناریوهای احتمالی و ارائه پاسخهای مناسب به آنها، بیان شیوه نگارش مطلوب سناریو است.کلیدواژه ها
سناریوهای احتمالی مدیریت بحران تفکر خلاقمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.