شفافیت مدیریت بحران و اعتماد مردم زلزله زده نمونه موردی زلزله 1382 بم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: DMHSE02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا فتاحی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران

فاطمه افژولند

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث

چکیده

اعتماد به عنوان اساس و جوهره روابط اجتماعی و به مثابه ارزشمندترین و مهمترین مؤلفه سرمایه اجتماعی است که اهتمام در براورد میزان وافنایش ون در بزن مردم زلنلهزده برای مدیریت بحران با عنایت به گستردگی و تنوع عملزاتهای هشتگانه آن میتواند به عادیسازی سریع امور جامعه بحرانزده انجامزده و چراغی فرا روی مسئولزن مدیریت بحران برای ارائه خدمات بهتر باشد. هدف عمده در پژوهش حاضر این است که از منظر مدیریت بحران و جامعهشناسی بحران به بررسی مزنان اعتماد شهروندان بازمانده از زلزله 2831 شهر بم به شفافیت مدیریت بحران بپردازد. بر این اساس مدلی نظری که حاوی الگوی تلفزقی )نظریه زتومکا( در بطن چرخه جامع مدیریت بحران، مدیریت نوین و مدیریت جامعه محور است مطرح نموده و فرضزهی پژوهش از این مدل استخراج گردید. دادههای پژوهش با روش پزمایشی و با استفاده از فن پرسشنامه از نمونهای به حجم 833 نفر به دست ومده است. جامعه وماری این تحقزق شامل کلزه افراد 13 سال به بالای شهرستان بم است که با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب و دادههای گرداوریشده به کمک نرمافزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحلیلها نشان داد که بین شفافسازی مدیریت بحران با اعتماد مردم زلزلهزده بم رابطه مثبت و معناداری در سطح0/80 وجود دارد همبستگی رگرسیونی اعتماد مردم به شفافیت مدیریت بحران برابربا0/231 است و نسبتی از واریانس متغزر اعتماد مردم به شفافیت مدیریت بحران که از طریق مشارکت نسبی متغیر مذکور تبیین شده، به اندازه 0/235 است در انتها مدل مطلوب شفافزت مدیریت بحران در جهت افزایش اعتمادمردم زلزله زده به مدیران بحران ارایه شده است

کلیدواژه ها

شفافیت , مدیریت بحران , اعتماد مردم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.