سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: VALIASR01_213
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,368
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مهارت های زندگی در مثنوی معنوی مولوی
چکیده مقاله:
انسان، همواره برای بهبود کیفیت زندگی و مقابله با مشکلات پیش روی خود و در نهایت رسیدن به کمال وجودیش که همانا هدف خلقت اوست، ناگزیر از به کار ستن مهارت هایی است تا او را در پیمون این مسیر یاری کند. عارفان مسلمان توانسته اند با گویاترین زبان به تبیین زرفای وجود آدمی و نیازهای ثابت و متغیر وی بپردازند. و این نتیجه ی تاثیرپذیری آن ها از اصول و مبانی تربیت دینی است. مولوی بلخی در زمره ی عارفان بزرگی است که نیازهای زیست فردی و اجتماعی انسان را در قالب حکایات و تمثیل برای ایجاد و استمرار حیاتی سالم و طیبه گوش زد کرده است. شناخت خط سیر اندیشه های تعلیمی مولوی، بیان مهارت های زندگی به شیوه های مختلف در مثنوی از اهداف اصلی پژوهش حاضر محسوب می شود در این مقاله جلوه های مهارت های زندگی در مثنوی معنوی شامل، مهارت های ارتباطی در روابط اجتماعی، مهارت های روابط بین فردی، مهارت های شناختی، مهارت های اجتماعی، مهارت های بهداشت، سلامت روان و جسم و هم چنین مهارت های معنوی و اخلاقی، به صورت تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه نشان می دهد که مولوی ضمن ترجیح دادن بعد روحی انسان بر بعد جسمی او، مهارت های بی شماری را جهت داشتن یک زندگی سالم و مفید در مثنوی ارائه می دهد، اما بیشترین تاکید او بر مهارت های ارتباطی، اجتماعی و سلامت روان است و خط سیر فکری واحدی را در این زمینه دنبال می کند. هم چنین آراء این عارف انسان شناس مسلمان و پرورش یافته در قلمرو فرهنگ اسلامی و ایرانی در زمینه های بسیاریف نظیر تقویت مهارت ارتباط موثر، روابط بین فردیف عزت نفت، خودآگاهی و کنترل هیجانات منفی، شباهت های حیزت انگیزی با افکار روان شناسان انسان گرای معاصر دارد، که باز گویی آن ها می تواند در بهبود کیفیت زندگی افراد به کار آید.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا VALIASR01_213 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/362266/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حسین پور، فریبا و جلالت، فرامرز،1393،مهارت های زندگی در مثنوی معنوی مولوی،اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی،اردبیل،https://civilica.com/doc/362266
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، حسین پور، فریبا؛ فرامرز جلالت)
برای بار دوم به بعد: (1393، حسین پور؛ جلالت)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- قرآن، 1386، ترجمه ی الهی قمشه ای، تهران، انتشارات تلاوت ...
- صفهانی، محمد مهدی وهمکاران، 36، آیین تندرستی، تهران، انتشارات تندیس، ...
- براندن، ناتانیل، 1388، گام های موثر برای خودباوری، ترجمه رضوان ...
- حسینی، سید ابوالقاسم، 1363، اصول بهداشت روانی، مشهد، اشارات دانشگاه ...
- زرین کوب، عبدالحسین، 1390، پله پله تا ملاقات خدا: درباره ...
- مانی: کریم، 1392، شرح جامع مثنوی معنوی، تهران، انتشارات اطلاعات، ...
- طارمیان، فرهاد، 1379، مهارت های زدگی، تهران، موسسه ی فرهنگی ...
- فروانفر بدیع الزمان، 1388، رساله در تحقیق احوال و زندگانی ...
- مطهری، مرتضی، 1373، تعلیم و تربیت در اسلام، تهران، انتشارات ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارزیابی عملکرد دولت و دستگاههای اجرایی
- مدل فرایندی ابداعی مدیریت دانش
- بررسی تاثیر عوامل مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر مدیریت دانش
- بررسی اهمیت و اثرات آموزش مفاهیم محیط زیست به کودکان
- استفاده از شبکه بعنوان ابزاری برای بازاریابی خیریه ها و تاثیر آن بر میزان وفاداری خیرین مورد مطالعه: خیریه گلستان علی (ع)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تعلیم و تربیت و تقریب بین مذاهب اسلامی در پرتو قرآن کریم، سنت و بیانات مقام معظم رهبری
- تقریب مذاهب در سیره نظری وعملی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
- گفتمان رضوی ; گفتمان تقریبی
- مسئولیت مدنی قضات از منظر حقوق و مذهب امامیه
- تقریب و وحدت امت اسلامی در آیات قرآن و سیره نبی مکرم اسلام (ص)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.