حسابداری مسئولیت اجتماعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول احمدی آستانه

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان، ایران

آزیتا عسکری

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان، ایران

چکیده

بی تردید جامعه به طور کلی از سازمان ها انتظار دارد که با مسئولیت اجتماعی واقعی عمل کنند. درواقع تقاضاهای جامعه و فضای اقتصادی به گونه ای است که از سازمان ها انتظار می رود مسئولیت اجتماعی را به معنای گسترده ای در ارزش ها و فعالیت ها روزانه اشان منظور دارند. اگر بدانیم که مدیریت در برابر چه کسانی مسئولیت دارد، مسائل اصلی در مسئولیت اجتماعی بهتر درک می شود. دانشمندان کلاسیک معتقدند که مدیریت در برابر مالکان و سهامداران مسئولیت دارد. نواندیشان می گویند مدیران در برابر گروهی که از تصمیمات و اقدامات سازمان تأثیر می پذیرند، مسئولیت دارند، یعنی ذی نفعان به منظور تشخیص نوع مسئولیت اجتماعی در برابر ذی نفعان، باید ذی نفعان یک سازمان شناخته شوند. مدیران سازمان های موفق، نوعاً انواع مختلف ذی نفعان را دارند: سهامداران یا مالکان سازمان، عرضه کنندگان، وام دهندگان، سازمان های دولتی، کارکنان، مصرف کنندگان و جوامع محلی و همچنین کل جامعه. در این مقاله با مروری بر تاریخچه حسابداری مسئولیتهای اجتماعی، به توصیف مفهوم آن به عنوان بخشی از دانش حسابداری و اهداف آن خواهیم پرداخت. همچنین به مزایا و مشکلات اجرای سیستم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی و معیارهای موجود برای تفکیک هزینه های اجتماعی از هزینه های اقتصادی واحد تجاری، اشاره خواهیم داشت.

کلیدواژه ها

مسئولیت های اجتماعی، حسابداری اجتماعی، گزارشگری اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.