بررسی تاثیر روانشناختی رنگ بر درک انسانها از معماری فضاهای مسکونی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_1200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7862
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر،
چکیده
تئو گیمبل در کتاب 'شکل، صوت، رنگ و شفا' مى گوید: در آغاز ظلمات مقدس حکمفرما بود و از این ظلمات نور سر برآورد. نور و تاریکی، رقص آفرینش را به پایکوبى برخاستند و بدینگونه رنگهاى لطیف متولد گردیدند. از آنجاکه بخش مهمی از تعامل انسان با محیط پیرامون به رنگها مربوط است، توجه به رنگها به عنوان عناصر زیبابخشی به محیط پیرامون انسان اهمیت ویژه ای دارد. عنصر رنگ جدا از توان بالا در ادراک تمایزهای محیطی، نقشتعیین کننده ای در حیات روانی، عاطفی انسان به عهده دارد. می توان گفت رنگ ها نه تنها در حس روحی و روانی ما موثرند، بلکه بر دریافت حس فیزیکی ما از محیط نیز نقش بسزایی دارند. حتی قالب فیزیکی و معماریفضا را به لحاظ ظاهری بر هم ریخته و محیط را به گونه ای دیگر به ببیننده القا می کنند. انتخاب رنگ در طراحیفضاهای مسکونی رویکرد های مختلفی را در طراحی ایجاد می کند و بیشتر از هر عامل دیگری میتواند بهدلنشینی و سر زندگی فضا کمک می کند. رنگ یکی از مهمترین عناصری است که می تواند به سادگی و با هزینه ای کم تر از ساخت و ساز برای تعریف فضاها در ایجاد خوانایی و حس وحدت و خلق حس مکان به ما کمک کند. لذا این مقاله بر آن است که با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و بر اساس مطالعات کتابخانه ای و مشاهداتمستقیم، رنگ های بکار رفته در فضا های داخلی ساختمان های مسکونی را بررسی کرده و تاثیر آن بر استفاده کنندگان این فضا ها بر اساس روانشناسی رنگ ها، تحلیل کند. در نهایت دریافتیم که نقش رنگ در طراحی فضاهای معماری به قدری ضروری است که باید در طی مراحل طراحی به عنوان امری مهم در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
تاثیر رنگ، درک انسانها، معماری ،فضاهای مسکونی، روانشناسیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.