طراحی فضای مختص کودکان بر اساس عوامل موثر در رشد خلاقیت و بررسی تاثیر عوامل یاد شده در رشد کودک
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_1175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1769
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد هریس، دانشگاه آزاد اسلامی هریس، ایران
پژوهشگر دکتری، هیئت علمی، گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
چکیده
خلاقیت به عنوان عنصری نهادینه در وجود آدمی از بدو پیدایش او وجود داشته اما این استعداد بالقوه نیاز به شکوفایی دارد و درهمین راستا توجه به دوران کودکی اهمیت می یابد، چرا که بیشتر جنبه های استعداد آدمی از کودکی شکل می گیرد و تقویتخلاقیت در هر فرد، زمانی موثر است که این امکان در دوران کودکی برای او فراهم شود. امروزه به منظور پاسخگویی به نیازها و حقوق اولیه کودکان و بالا بردن کیفیت های زندگی کودکان در مراحل بعدی، روز به روز براهمیت آموزش و پرورش خلاقیت در کودکان افزوده می شود. با بررسی پژوهش های انجام شده در زمینه روانشناسی محیطی، می توان به این مهم دست یافت که نحوه طراحی محیطمی تواند به ایجاد خلاقیت و ابتکار در کاربران و رشد ذهنی و هوشی آنها کمک کند. اگرچه عوامل ارثی در تکوین هوش بی اثر نیستند اما این عوامل در حکم ماده خام هستند که این ماده خام تا با وسایل مختلف آماده نشود، محصول بدست نمی آید. محیط از عناصری تشکیل می شود که در کنار هم معنادار می شوند و ویژگی و کیفیت های هرکدام از این عناصر در شکل گیریرفتارهای مختلف موثر می باشد. بنابراین در طراحی فضاهای مختص کودکان، باید فضاهایی مرتبط با فعالیت آن ها و دارای شرایط مناسب و مطلوب برای رشدآنها رشد فیزیکی، ذهنی، عاطفی، اجتماعی و خلاقیت در نظر گرفته شود.در این مقاله نیز به مفهوم خلاقیت، عوامل موثر در رشد خلاقیت و لزوم استفاده از آنها در فضاهای کودکان و نقش آن ها در رشدکودک پرداخته شده است. رویکرد مقاله توصیفی و به روش کیفی بوده و ابزار دسترسی به اطلاعات به شیوه کتابخانه ای می باشدکلیدواژه ها
خلاقیت، کودک، محیط، رشد، فضامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.