بررسی راهکارهای اکولوژیکی در طراحی فضای سکونت با رویکرد سیستم های پایدار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_1089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 879
نویسندگان
استادیار گروه معماری دانشکده مهندسی دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری دانشکده مهندسی دانشگاه زنجان
چکیده
سالیان سال است که بشر با دست یافتن به تکنولوژی جدید و استفاده بی رویه از طبیعت، وارد عرصه جدیدی از زندگی شده که معضلات زیست محیطی زیادی به همراه داشته است. بدنبال این تحول، بتدریج معماری و ساختمان سازی نیز از الگوهای بومیوسنتی فاصله گرفت تا جایی که نقش طبیعت و محیط زیست در معماری کمرنگ و کمرنگ تر شد که پیامد آن عدم آسایش انسان در فضای زندگیست. امروزه این مسئله به بحرانی جدی در جهان تبدیل شده است و معماران و مهندسان را بر آن داشته تا با طراحی فضایی مناسب و پایدار برای زندگی، پیوندی دوباره بین انسان و طبیعت برقرار کنند.مفهوم اکولوژیک مفهومی است که در آن طراحی ساختمان با استفاده از بهترین تکنولوژی روز دنیا و با تبعیت از اصول توسعه پایدار که نیازهای حال و آینده را در بر می گیرد، در راستای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش آلودگی های زیست محیطی انجام می شود. به بیان دیگر اکولوژی مخالف مصرف انرژی نیست بلکه در پی جلوگیری از اتلاف آن است. خانه های زیست محیطی نسل جدید، با الگویی کهن از خانه هاست که با در نظر گرفتن شرایط طبیعی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر همچون انرژی باد، خورشید و... و در نتیجه حفظ محیط زیست و بدنبال آن تامین آسایش انسان، این نیاز را بر آوردهساخته است. روش این نوشتار توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای است و در پی آن است که با بررسی راهکارهای اکولوژیکی در طراحی این خانه ها و همچنین بررسی چند نمونه ساخته شده در کشورهای مختلف، گامی موثر در جهت توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی انسان برداردکلیدواژه ها
خانه های زیست محیطی، طبیعت، اصول اکولوژیکی، توسعه پایدار، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.