بررسی امکان سنجی توسعه ایستگاه راه آهن کرج بر اساس برنامه ریزی کاربری زمین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_1057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

حسین مدی

دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی ) ره ( قزوین،دانشکده معماری

چکیده

ایستگاه راه آهن کرج با توجه به جمعیت2/5میلیون نفری آن و تبدیل شدن این شهرستان به استان و اینکه ازجمله کلان5شهرهای ایران به حساب می آید در زمره ی ایستگاه هایی است که نیاز به توسعه در آن کاملا محسوس است و در صورتعدم توسعه ، قادر به پاسخگویی حجم مسافران آمار فعلی آن طبق گزارش خبرگزاری کرج به طور متوسط روزانه 0533 نفر می باشد نخواهد بود .با توجه به موارد مذکور ضرورت پژوهش حاضر از آن جهت است که حمل و نقل ریلی به سببمزایای مختلف از جمله مصرف پایین انرژی ، کاهش آلودگی ، حفظ محیط زیست و نیز کاهش بارترافیک جاده ای دارایجایگاه ویژه ای در سیستم حمل ونقل به ویژه در جهت برقراری توسعه پایدار می باشد . با توجه به مزایای مذکور و به تبع آن افزایش استفاده از حمل ونقل ریلی در صورتی که ایستگاه های راه آهن فعلی در ایران توسعه نیابد توانایی پاسخگوییبه نیازهای جابه جایی مسافران در سالهای آتی را نخواهد داشت .هدف از انجام این پژوهش بررسی شرایط فعلی ایستگاه راه آهن کرج بر اساس برنامه ریزی کاربری زمین و تطبیق آن با معیارها و استاندارهای طراحی و به دنبال آن سنجش امکانات مرتبط برای توسعه آتی ایستگاه می باشد . پژوهش حاضر به روش توصیفی =تحلیلی انجام شده و از منابع کتابخانهای و اسنادی به منظور گردآوری اطلاعات پایه استفاده شده و نیز از طریق پرسشنامه به تحلیل موضوع پرداخته شده است . نتایج بررسی پرسشنامه هاو تطبیق ضوابط نشان می دهد که معیارهای طراحی در این ایستگاه رعایت نشده ورضایتمندی مصرف کنندگان در این زمینه بسیار اندک بوده است و در نهایت با توجه به موانع موجود با ارائه راهکارهایی امکان توسعه ایستگاه میسر می باشد

کلیدواژه ها

ایستگاه راه آهن ،قطار، امکان توسعه ، ضوابط ، کاربری زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.