تاثیر نوسازی بافت فرسوده بر کیفیت زندگی نمونه موردی: منطقه 9 شهر تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0860
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1377
نویسندگان
استاد یار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور شهر ری،
چکیده
امروزه کیفیت زندگی شهری و ارتقاء آن به هدف اصلی بسیاری از سیاست ها، برنامه ها و اقدامات مدیران شهری تبدیل شده و به عنوان شاخصی برای ارزیابی و نظارت بر عملکرد تصمیم گیران و مدیران مورد استفاده قرار می گیرد. وجود مشکلاتی مانند نفوذناپذیری معابر، مقاوم نبودن ساختمان ها، کمبود وسایل حمل و نقل عمومی، سنگینی ترافیک و تراکم خودروها و اتلاف وقت شهرنشینان در ترددهای شهری، کمبود فرصت ها و موقعیت های شغلی مناسب، گرانی و کمبود مسکن مناسب، مشکلات و آسیب های ناشی از نابرابری های اجتماعی، آلودگی آب، آلودگی هوا، آلودگی محیط، کمبود فضای سبز، کمبود امکانات فرهنگی،ورزشی و فراغتی، جرائم، ناامنی و آسیب های اجتماعی و ... زندگی شهری را با چالش های جدی مواجه ساخته است و بر لزوم توجه به کیفیت زندگی شهری بیش از پیش افزوده است. روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی بوده و در آن گردآوری اطلاعاتبه روش میدانی با هدف بررسی کیفیت اقتصادی و محیطی-کالبدی شهروندان در بافت فرسوده است. داده ها بر پایه پرسشنامههایی می باشد که در نهایت به منظور تحلیل آمار گردآوری شده از نرم افزار SPSS و GIS استفاده گردید. نتایج آزمون ها نشان می دهد که بافت فرسوده ی منطقه 9 شهر تهران به لحاظ شاخص کیفیت زندگی در زیر سطح متوسط قرار گرفته است و در این میان شهروندان از وضعیت کالبدی و اجتماعی نسبت به سایر مؤلفه ها ابراز نارضایتی بیشتری نموده اندکلیدواژه ها
بافت فرسوده، نوسازی،کیفیت زندگی شهری، تهرانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.