بررسی تاثیرپذیری بازارهای ایرانی-اسلامی از سنت و اسلام با هدف اثبات پایندگی آنها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0639
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حانیه منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانغرب،تهران،ایران

سعید شومال

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانغرب،تهران،ایران

لیلا زارع

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانغرب،تهران،ایران

چکیده

بازار یکی از مهمترین محورهای ارتباطی و از اصلی ترین عناصر شهری و مکانی برای تجارت می باشد. با ورود اسلام به کشورها، علاوه برتاثیر آن بر معماری و فرهنگ، تحولاتی در زندگی اجتماعی جوامع نیز ایجاد شد. میتوان بهترین بازتاب اینتحولات را در بازارها مشاهده نمود. اسلام و سنت توجه ویژه ای به تجارت اسلامی داشته اند، که نمود های آن را میتوان در آیات صریح قرآن کریم خطاب به بازرگانان و کسبه دانست. اسلام با نگاهی نافذ،نه تنها بر زندگی معنوی، بلکه بر زندگی مادی انسان نیز تاثیر گذار است و میکوشد جوامع اسلامی را جوامعی پویا و قابل اعتماد کندوسنت ها بر آن جامه ی عملبپوشاند.این شکوفایی و حرکت نوین فرهنگی و اندیشه ی اسلامی، بازارها را به یک پایگاه اجتماعی و شهری قابل اعتماد تبدیل کرد..بازاری که رفته رفته خود را به اسلام وسنت،چه از لحاظ فکری و چه از لحاظ عملی نزدیکتر کرد و تا آنجاییپیش رفت که معماری خود را با معماری اسلامی در هم آمیخت.با نگاهی غیر کارشناسانه به بازارها به سادگی در میابیم که معماری متاثر از مکان های مقدس و مذهبی، نقش عمده ای در رشد ، پویایی و پایندگی آنهاایفا میکنند..همچنین این پایندگی را می توان مرهون عواملی تاثیر گذار همانند: معماری هم سو با باورهای اسلامی و سنت در فضای بازارها ،حاکمیت اخلاق ومعارف اسلامی در تجارت، از گذشته تا کنون دانست. از این روی نبض بازارهای اسلامی با قلب تپنده ی اسلام وسنت همیشه ضربان خواهد داشت.

کلیدواژه ها

بازار,تجارت اسلامی,سنت,پایندگی,معماری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.