بررسی شاخص های کمی و کیفی مسکن در شهر بوکان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0591
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1013
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید مبارکی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه مراغه

ریبوار لاوه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه مراغه

اسماعیل حسین نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

مسکن از نیازهای اساسی بشر در طول تاریخ بوده است که با تکامل زندگی، بر کیفیت ساخت آن افزوده شده است؛ این نشان از اهمیت بالای مسکن در زندگی انسان دارد و برنامه ریزان شهری را به فکر برنامه ریزی برای کمبودمسکن و بهبود آن، انداخته است. ارزیابی کمی و کیفی مسکن نیز یکی از ابزارهای سنجش کیفیت زندگی شهری می باشد. پژوهش حاضر در نظر دارد که با استفاده از مدل لجستیک به بررسی کمی و کیفی مساکن شهر بوکان بپردازد و با استفاده از تکنیک پیش بینی مسکن شهری، نیازهای شهر در این بخش را در سالهای آینده برآورد کند. روش تحقیق نیز توصیفی_ تحلیلی، و نوع تحقیق کاربردی _ توسعه ای و جامعه آماری مورد نظر نیز شهر بوکان می باشد. هدف این پژوهشبررسی ویژگی های کمی و کیفی مسکن است و نشان می دهد که تراکم نفر در واحد مسکونی و تراکم خانوار در واحدمسکونی تفاوت زیادی با نقاط شهری استان و کشور دارد. عملکرد بخش مسکن و ساختمان در شهر بوکان حاکی از تفاوت های کمی و کیفی آن، در مناطق مختلف شهر نیز دارد؛ بطوریکه آمارهای استنباطی از بعد خانوار نشان می دهد که تعدادافراد خانواده در طی سالها کاهش یافته و در عوض بر تعداد مساکن افزوده شده است. در مناطق نو ساز از این شهر نیزنشان داده شده است که درصد تراکم افراد و جمعیت در منازل مسکونی کمتر از درصد میانگین شهری است که به بهبود مطلوبیت این مناطق نسبت به مناطق دیگر خبر می دهد

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، مسکن، شاخص های کمی، شاخص های کیفی، شهر بوکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.