بررسی چالش ها و راه کار های موجود در بافت قدیم و فرسوده شهری نمونه موردی شهرستان دزفول
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0392
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 894
نویسندگان
استادیار جغرافیا دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجویی کارشناسی ارشد جغرافیا دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
بافت های قدیم شهری به عنوان میراثی گرانبها از نیاکان ما برجای مانده است . این میراث روایتگر تاریخ، فرهنگ، سنن و ارزش های اصیل ما می باشد . متأسفانه بافت قدیم در شهرها به دلیل رشد سریع شهرنشینی و توسعه ی شهرها به شدت در معرض آسیب و فرسایش هستند . امروزه فرسودگی یکی از مهمترین مسایل مربوط به فضای شهری است که نابسامانی، عدم تعادل، عدم تناسب و بیقوارگی، زدودن خاطرات جمعی، افول حیات شهری را در پی دارد . لذا شناسایی عوامل متعددی که به نوعی مسبب فرسایش هستند موضوعی اساسیست که این مقاله درپی تحلیل و واکاوی آن است. روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی در قالب مطالعاتاسنادی، میدانی و کتابخانه ای می باشد، هدف پژوهش در این مقاله، ضمن بررسی ویژگی ها و چالش های بافت فرسوده شهری به شناسایی آسیب های مختلف این بافت و درنتیجه ارائه راهکار های مناسب پرداخته تا ضمن آشنایی با عوامل مخرب، روش مداخله ای مناسب جهت احیا و ساماندهی این بافت ها که سند هویتی ما محسوب می شوند ارائه دهد. نتایج نشان می دهد که شهردزفول با این که قدمتی چند هزار ساله دارد و دارای 052 هکتار بافت قدیمی که 52 هکتار به عنوان بافت فرهنگی و 022 هکتار دیگر به عنوان بافت فرسوده ثبت شده است در این بافت شهری بیشتر افراد مهاجرانی هستند که به دلیل ارزان بودن قیمت زمینبه این قسمت از شهر مهاجرت کرد ه اند و همچنین افراد سرپرست خانوار افراد جوان هستند و افراد بومی کمتری زندگی می کنند و افراد بومی اکثرأ خانه های خود را اجاره داد ه اند و خود به مناطق دیگر شهر مهاجرت کرد ه اند.کلیدواژه ها
بافت شهری، بافت فرسوده، چالش ها و راهکارها، شاخص های بافت، شهر دزفولمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.