ارزیابی روند به کارگیری معماری پایدار در شمال ایران SWOT با تکنیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد درگاهی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری ،عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی فروردین قائمشهر

مرضیه لشتوآقایی

کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای ،مدرس دانشگاه و پژوهشگر علوم شهری

چکیده

معماری پایدار یکی از موضوع هایی است که در چند دههی اخیر توجه بسیاری از افراد جهان اعم از متخصصین و عوام را به خود جلب کرده و در این بین، ایران نیز هم پا با سایر کشورها درصدد به کارگیری آن می باشد. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی روند بهکارگیری معماری پایدار در در استان مازندران و ارائهی راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت این منطقه با توجه به نتایج به دستآمده از تحلیلها و مباحث پایداری میباشد. در این راستا از دو روش کتابخانهای و میدانی در منطقه، اقدام به جمع آوری اطلاعاتو مطالب مورد نظر گردیده است. ابزارهای این تحقیق شامل مشاهده، پرسشنامه، پژوهش میدانی، منابع کتابخانهای و اینترنتیبوده است. در این پژوهش از تکنیک تحلیل SWOT استفاده و در نتیجه جدول راهبردها و اقدامات ضروری به عنوان برنامهی عمل ارائه شده است. پس از بررسیهای انجام شده و نتایج حاصل از ماتریس ارزیابی عوامل راهبردی، مشاهده شد که این منطقه از ظرفیت بالایی در به کارگیری معماری پایدار برخوردار بوده و همچنین اقدامات ضد توسعهای غالب بر اقدامات توسعهای میباشد.در نتیجه با توجه به وجود رویکردی محافظه کارانه، میتوان اقدام به استفاده از معماری پایدار در این منطقه نمود

کلیدواژه ها

معماری پایدار، توسعه پایدار،منطقه، محیط زیست، تکنیک SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.