بررسی ساختار فضایی شهر ارومیه از منظر پدآفند غیرعامل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آی سان حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، گروه معماری،ارومیه،ایران

چکیده

تأمین امنیت برای انسان ها بخصوص در سطح ملی از جمله اقدامات اساسی در هر جامعه ای است. توجه به پدآفند غیرعامل در تمامی برنامه ریزی های کالبدی یک کشور، بویژه در مباحثی چون طراحی فضای شهری و آمایشسرزمینی اهمیت بسزایی دارد، چرا که با در نظر گرفتن شرایط بحران و انجام پیش بینی های لازم در زمینه های مکان یابی، استتار و ... میتوان قدرت دفاعی و ضریب امنیتی جامعه را تا حد قابل ملاحظه ای بالا برد. مقوله ی طراحیفضاهای شهری،اعم از شریان های حیاتی، ابنیه و زیرساختهای شهری از جمله مباحثی هستند که باید با رویکردی آگاهانه در راستای نیل به اهداف مدیریت بحران, مورد کنکاش و مطالعه قرار گیرند.در این بین شهر مرزی ارومیه با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی خود در منطقه ی شمالغرب، تجربیات مداومی در خصوص مواجهه ی با بحران هایطبیعی چون زلزله و سیل و ... داشته و به دلیل همجواری با کشورهایی چون عراق و ترکیه، با چالش های بسیاری در رابطه با روابط سیاسی و نظامی منطقه روبروست. در همین راستا نگارنده به مطالعه و جمع آوری اطلاعات, به شیوه یکتابخانه ای و میدانی و مصاحبه, از منابع مختلف پرداخته است. با بهره گیری از اطلاعات حاصله ، ابتدا به معرفی پدآفند غیرعامل و شیوه های مدیریت بحران و دیدگاههای طراحی شهری پرداخته و سپس الزامات معماری و شهرسازی را با رعایت اصول پدآفند غیرعامل، مورد ارزیابی قرار داده است. در نهایت پیشنهاداتی در باب سیرکولاسیون شهری، روابط فضایی بناها و ... در سطح شهر ارومیه را جهت ایجاد فضاهای امن شهری، ارائه داده است.

کلیدواژه ها

پدآفند غیرعامل ، مدیریت بحران، فضای شهری، طراحی شهری،ساختار شهر ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.