کاربرد نوین سازههای فضاکار در معماری معاصر ایران، با تاکید بر زیباییشناسی و حفظ هویت معماری ایرانی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 845
نویسندگان
دکتری معماری، عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه کردستان،
کارشناسی ارشد معماری دانشگاه کردستان،
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه کردستان،
چکیده
در طول تاریخ معماری، ارتباط ساختار و سازه یک ساختمان و نسبت آن با عوامل شکلی و کاربردی، بر اساس دیدگاههای معمارانه، همواره مورد توجه و نقد بسیار بوده است. سازه رکن مهمی در معماری میباشد و در صورت بهرهگیری درست و مناسباز سازه در آثار معماری و ترکیب صحیح و بجا در طراحی میتوان به آثار ارزشمندی دست یافت. این پژوهش برآن است تا کاربرد سازههای فضاکار را در معماری معاصر ایران، با در نظر گیری اصول زیبایی شناسانه، و حفظ هویت معماری ایرانی، مطابق آنچه در معماری روز دنیا در حال اتفاق است، مورد بررسی قرار دهد. ابتدا بر اساس مطالعات کتابخانهای نظریات مرتبط با سازههای فضاکاربررسی شده و سپس با استفاده از روش میدانی و مطالعه نمونههایی از معماری معاصر ایران، به تطبیق مصادیق با نظریات، پرداخته شده است. نتایج نشانگر آن است که سازههای فضاکار به عنوان یک سیستم سازهای تاثیرگذار در ساختار و کالبد، در معماری معاصر ایران متجلی شده است. بهرهگیری خلاقانه از سازههای فضاکار در معماری ایران، با در نظرگیری توان بالقوه سازه در جایگاهزیباییشناسی معماری، و یکپارچگی طرح معماری و سازه در کنار یکدیگر، در کنار توجه به هویت اصیل معماری ایرانی، نه تنها از لحاظ اقتصادی، مناسب بوده و به واسطه آن میتوان سطوح وسیعی از فضا را با تعداد اندک ستون پوشش داد، بلکه با توجه به زلزله خیز بودن ایران، نیاز به ایجاد سازههای سبک را نیز مرتفع میسازد. ضمن اینکه استفاده درست از سازه های فضا کار، نمودی از ارتقا ساختار معماری ایرانی و حرکت همکام با فناوریهای روز بین المللی می باشدکلیدواژه ها
معماری و سازه، کاربرد سازه، سازه فضاکار، معماری معاصر ایران، هویت معماریمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.