بررسی شاخص های کمی مسکن مطالعه موردی : استان آذربایجان شرقی به تفکیک نقاط شهری و روستایی در پانزده سال منتهی به 1390

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران داداش وند

کارشناسی مهندسی عمران ، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آذربایجان شرقی

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی شاخص های کمی مسکن و سنجش آن ها در استان آذربایجان شرقی به تفکیک نقاط شهری و روستایی طی پانزده سال منتهی به 0931 ، با استفاده از داده های سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال های 0931 الی 0931 آخرینسرشماری ها می پردازد. جهت نیل به این هدف ، ابتدا شاخص های مسکن و اهمیت آن ها و برخی از شاخص های کمی مسکن در کشورهای مختلف بیان شده ، سپس به سنجش این شاخص ها در استان آذربایجان شرقی از نظر کمی پرداخته شده و در نهایت این شاخص ها با استاندارد های مربوط و کشورهای مختلف مورد مقایسه و مطالعه قرار گرفته و پیشنهادات لازم ارائهگردیده است. این پژوهش از نوع کاربردی توسعه ای بوده و روش تحقیق ، ترکیبی از روش های توصیفی تحلیلی و موردی زمینه ای است. یافته های تحقیق نشان می دهد که روند تغییرات اکثر شاخص های کمی مسکن استان در طی دوره مورد مطالعه، رو به بهبودی بوده است و این بیانگر توجه به اهمیت این شاخص ها در این استان می باشد. در سال 0931 ، استان آذربایجانشرقی بالاخص نقاط شهری آن ، از نظر شاخص های کمی مسکن از کشورهای در حال توسعه رد شده و به مرز کشورهای توسعه یافته نزدیک شده است. حتی در بعضی از شاخص ها نیز از جمله خانوار در واحد مسکونی با احتساب واحدهای خالی مسکونی1/33 ، از کشورهای توسعه یافته نیز پیشی گرفته است. در برخی شاخص ها نیز از جمله بعد خانوار ، نفر در اتاق و اتاق در واحد مسکونی از کشورهای توسعه یافته فاصله زیادی دارد. لذا این شاخص ها ، بایستی در تدوین برنامه های توسعه مسکن استان مورد توجه ویژه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

مسکن ، شاخص های کمی مسکن ، شاخص های کمی مسکن در کشورهای مختلف ، واحدهای خالی مسکونی ،استان آذربایجان شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.