بررسی تحولات جمعیتی و کالبدی شهر اسلامشهر در دوره معاصر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1456
نویسندگان
دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
چکیده
شهرها اندامواره های زنده ای هستند که رشد آنها پدیده ای اجتناب ناپذیر است. یکی از مهم ترین و پیچیده ترین تحولات اجتماعی جهان در نیم قرن اخیر افزایش جمعیت و به تبع آن توسعه شهرهای کوچک و بزرگ است. امروزه تقریباکلیه فضاهای شهری اعم از خصوصی و عمومی تحت تاثیر عوامل درونزا و برونزا در حال رشد هستند. شهرهای ایران و از جمله شهر تهران طی چند دهه اخیر به سرعت و تحت تاثیر عوامل متعدد نظیر تحرکات جمعیتی، پویایی اجتماعی، پویاییاقتصادی، سیاستهای ملی، برنامه ها، اقدامات و تصمیمات مجموعه مدیریت شهری و... گسترش یافته است. شهرستان اسلامشهر نیز که در این استان واقع گردیده است، در حالی که در سال 1331 روستای کوچکی بود و تنها 441 نفر جمعیت داشت، در دوره های بعد با ادغام چندین روستا با یکدیگر و مهاجرت های وسیعی که به منظور برخورداری از امکانات پایتخت کشور انجام می شد، نرخ رشد جمعیتی بسیار بالایی داشت؛گسترش بی رویه شهر اسلامشهر، با مهاجر پذیری شدید، تحولات جمعیتی و کالبدی نا مناسبی را به همراه داشته است. هدف این پژوهش بررسی روند تحولات جمعیتی کالبدی شهر اسلامشهر در دوره معاصر می باشد، روش تحقیق توصیفی و تحلیلی و جمع آوری اطلاعات به روش اسنادی ومیدانی صورت گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که به علت انتقال صنایع و مراکز خدماتی آلوده و مزاحم از شهر تهران و هدایت بخشی از مهاجران وارده به منطقه تهران به سمت شهر اسلامشهر، این شهر علاوه بر رشد سریع جمعیت، تحولات کالبدی بی برنامه ای را پشت سرگذاشته است که این مسأله پیامدهای نامطلوب اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی زیادی را به وجود آورده است.کلیدواژه ها
اسلامشهر، تحولات جمعیت، مهاجرت، تحول کالبدیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.