درآمدی بر رویکرد رشد هوشمند شهری؛ اصول و راهکارها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1311
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
چکیده
گسترش افقی شهر پدیدهای است که در نیم قرن اخیر نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای در حال توسعه نیزاتفاق افتاده است. این پدیده، گسترش فضایی بیرویه شهر به سمت نواحی حاشیهای و بیرونی و به صورت توسعه کم تراکم ومنفک است. از پیامدها و مشکلات پراکنش افقی بیرویه شهر میتوان به از بین رفتن اجتماعات محلی، جداییگزینی اجتماعی، افزایش هزینه زیرساختها و خدمات شهری، افزایش مصرف انرژی، وابستگی بیشتر به استفاده از اتومبیل شخصی، تغییر کاربری اراضی مرغوب کشاورزی و باغات اطراف شهر و ... اشاره کرد که این محدودیتها و مشکلات، موانعی در برابر دستیابی شهر بهتوسعه پایدار شهری میباشند. بنابراین در جهت کاهش این مشکلات رویکردهای مختلفی مطرح شد که یکی از آنها رویکرد رشد هوشمند شهری میباشد. در این تحقیق سعی شده است رویکرد رشد هوشمند شهری، تعاریف و اصول آن به صورت جامع معرفیگردد و سیاستهای کاربردی و انتقادات وارده بر آن بیان شوند. در انتها نیز سیاستهای بکار رفته رشد هوشمند شهری در شهراشلند مورد بررسی قرار میگیرد. روش تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی بوده و از نوع کاربردی است و روش جمعآوری اطلاعات اسنادی- کتابخانهای میباشدکلیدواژه ها
رشد هوشمند شهری، گسترش افقی، مؤلفهها و اصول و سیاستهای رشد هوشمند، شهر اشلندمقالات مرتبط جدید
- کاربست شهرسازی تاکتیکال در توسعه محلات شهری با استفاده از فنآوریهای دیجیتال
- بستر زمین و تاثیر آن در طراحی ساختمان های مسکونی
- بررسی عوامل تاثیرگذار بر حمل و نقل عمومی (مطالعه موردی اتوبوسرانی اصفهان)
- چشمانداز استفاده از باطله معادن در ساخت و ساز شهری پایدار
- بررسی عوامل موثر در تقویت حس تعلق به مکان در خانههای معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.