تدوین چهارچوب نظارت بر سیاستهای کلی توسعه علم و فناوری ایران براساس مدل ارزیابی تنظیمات نهادی در نظام ملی نوآوری
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش آینده پژوهی
- کد COI اختصاصی: FUTURING01_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 747
نویسندگان
مدیر پروژه شرکت متن، ایران ، تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار پونک باختری، شرکت متن
مدیر پروژه شرکت متن، ایران ، تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار پونک باختری، شرکت متن
مدیر بخش دانش فنی شرکت متن، ایران ، تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار پونک باختری، شرکت متن
مدیر عامل شرکت متن، ایران ، تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار پونک باختری، شرکت متن
چکیده
مقاله حاضر در زمینه چگونگی ارزیابی و نظارت بر سیاستهای کلی توسعه علم و فناوری ایران تهیه گردیدهاست. در این مقاله با تشریح لزوم سیاستگذاری کلان توسط نهادی فرابخشی، همچنین نیاز به نظارت و ارزیابی آننهاد بر سیاستهای اتخاذ شده ، الگوی ارزیابی تنظیمات نهادی در نظام ملی نوآوری به عنوان الگوی بهینه نظارتو ارزیابی معرفی می گردد . با توجه به خاستگاه این الگو، مراحل بومی شدن آن بیان شده، در ادامه با توجه بهاقدامات اجرایی برای پیاده سازی الگو ، به نتایج آماری تجزیه و تحلیل های انجام گرفته اشاره می شود . بر طبق آنتجزیه و تحلیل ها مهمترین نهادهای سیاستی و مهمترین ابزارهای سیاستی برای توسعه فناوری برمبنایسیاستهای کلی جمهوری اسلامی ایران معرفی می گردند . با بررسی میزان تأثیر ابزارهای سیاستی تبیین شده درتحقق اهداف توسعه علم و فناوری، مشخص گردید که ابزارهایی بیشترین اثر را بر تحقق اهداف کلان علم و فناوریدر کشور دارند و نظارت بر بکارگیری آن ابزارها و وضع سیاستهای عملیاتی مناسب دراین راستا برای کشور اولویتجدی دارد . این ابزاره ا عبارتند از : تقویت زیرساختهای فناوری اطلاعات ، تعیین راهبرد فناوری در سطح ملی وبخش های صنعتی ، اطلاع رسانی در زمینه راهبرد فناوری ، یادگیری مادام العمر و کارآیی فرآیندهای اداری وشایسته سالاری . همچنین نهادهایی که بیشترین سهم را در تحقق اهداف علم و فناوری در کشور، از طریقبکارگیری ابزارهای سیاستی و وضع سیاستهای عملیاتی مناسب، دارند به ترتیب اولویت عبارتند از : وزارت صنایعو معادن ، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، وزارت نفتو وزارت نیرو . لاجرم نظارت کلان باید در درجه اول متمرکز بر این نهادها اعمال شود.کلیدواژه ها
نظام ملی نوآوری، سیاست های علم، فناوری و نوآوری، ابزارهای سیاستی، نهادهای نظارتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.