فناوری نانو؛ راهگشای فضا، قاره جدید

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش آینده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FUTURING01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کلانتری نژاد

تهران, شهرک قدس, خیابان مهستان, پانزده متری هوافضا, پژوهشگاه هوافضا - دانشگاه صنعتی امیرکبیر, دانشکده مهندسی مکانیک

محسن بهرامی

چکیده

فناوری نانو, علم و فن طراحی و ساخت محصول, در اندازه های مولکولی است, چون جهان پیرامون ما از اتم ها و مولکول هاشکل گرفته است, قابلیت عمل در ابعاد مولکولی به معنی طرح ریزی و شکل دهی اجسام در بنیادی ترین سطح آن است،که دقت و صحت فرآیندهای طراحی و ساخته را افزایش خواهد داد. توسعه این فناوری در هم افزایی با فناوری های پیشتازاطلاعات، فناوری زیستی و علوم شناختی، پایه های انقلاب دوران فراصنعتی خواهند بود و رنسانس جدیدی را پایه خواهندگذاشت. بسیاری از زمینه های صنایع به خصوص آنهایی که شرایط محیطی ویژه ای دارند و یا آن دسته از فناوری های کهدقت های ویژه ای از آنها انتظار داریم, از مهمترین زمینه های کاربردهای فناوری نانو محسوب می شوند. صنایع هوافضا بهخصوص صنعت فضایی به علت ذات عملیاتی پیچیده و غیر معین و نیازمند به دقت های بالا، یکی از هدف های فناوری نانواست که بسیاری از برنامه های اکتشافی و پیشروی فضایی مبتنی بر توسعه این فناوری در بخش های متفاوت چون مواد،محاسبات و حسگرها است. بسیاری از ماموریت های فضایی آینده، تنها با توسعه فناوری نانو امکان تحقق خواهد یافت. بههمین دلیل بسیاری از سازمان های فضایی جهان برنامه های مدونی در توسعه فناوری نانو برای کاربرد در صنایع هوافضادارند به گونه ای که می توان گفت؛ این فناوری نانو است که راه را برای حضور دائمی انسان در فضا خواهد گشود. در اینمقاله با مروری بر فناوری نانو و هم افزایی آن با فناوری های دیگر، وضعیت کنونی و افق های پیشرو، به کاربردهای اینفناوری در برنامه های فضایی می پردازد. شاخه های از فناوری نانو را که در صنایع هوافضا کاربرد دارند بر می شمارد. تاثیراین فناوری را در برنامه های فضایی آینده بررسی می کند و در نهایت برای راهکاری برای گسترش و بکارگیری این فناوریدر صنایع هوافضای کشور ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

آینده نگاری فناوری، هوافضا، فناوری نانو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.