نقش مشارکت زنان در مدیریت و توسعه روستایی مطالعه موردی شهرستان نیکشهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NEWCONF01_465
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 640
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور بیرجند
کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور بیرجند
چکیده
جامعه روستایی به صورت یک نظام اجتماعی پویا عمل می کند، به نحوی که عناصر و نهادهای مختلف آن در عرصه عمل به مثابه عوامل به ایفای نقش می پردازند و بدین ترتیب مدیریت روستایی در عمل با تحول و دگرگونی جامعه سر و کار دارد شکل جدید مدیریت روستایی مدیریت مشارکتی روستایی نام دارد گرچه مشارکت از دیر باز با زندگی اجتماعی انسان ها ارتباط داشته و حدود دو قرن است که در محافلی علمی مشرق زمین مطرح گردیده است. ولی راه طولانی تا رسیدن به نقطه مطلوب در پیش دارد . مشارکت همه افراد به نسبت توانمندیهایشان در مدیریت و سهیم شدن در آنچه که بوقوع می پیوندد در شرایطی مطلوبی قرار ندارد و با توجه به اینکه مشارکت زنان نقش مهمی در فرایند مدیریت روستایی دارا می باشد پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مشارکت زنان در مدیریت و توسعه روستاها در شهرستان نیکشهر می پردازد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی می باشد جمع آوری اطلاعات و داده ها به دو روش کتابخانه ای ، اسنادی و پیمایشی انجام می گیرد. بر این اساس و با تکیه بر مطالعات اسنادی و میدانی اطلاعات لازم جمع آوری شده است . جامعه آماری این پژوهش را زنان تشکیل می دهند و جامعه نمونه آن 150 نفر اززنان در شهرستان نیکشهر می باشد که به صورت تصادفی ساده پرسشنامه بین آنها توزیع و تکمیل شده است. با عنایت به آزمون T تک نمونه ای و معنیدار بودن Sig مشخص شد که از بین شاخص های مورد بررسی شاخص سازکارهای مناسب با 3.525 بالاترین میانگین را جهت مشارکت روستا در توسعه و مدیریت روستا به خود اختصاص داده است.کلیدواژه ها
زنان ، مشارکت ، مدیریت ، روستا، نیکشهرمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.