مقایسه روشهای برآوردی رواناب جاستین و ICAR (مطالعه موردی شهرستان سرایان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 721
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده کلانتری

استادیار دانشگاه اردکان

مریم اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه اردکان

آزاده دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه اردکان

زهره زهیری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه اردکان

چکیده

آگاهی از قابلیت ایجاد رواناب در حوزه های آبخیز به منظور بهره برداری بیشتر از منابع آبی و همچنین کاهش خسارات ناشی از آن امری ضروری در بررسی هیدرولوژی مناطق به ویژه مناطق خشک میباشد. تجمع و به هم پیوستن روانابها در یک حوزه آبخیز باعث به وقوع پیوستن سیلابهای متناسب با حجم رواناب در منطقه میگردد و در نتیجه باعث وارد شدن خسارات زیادی به اراضی و تاسیسات در منطقه میشود. علاوه بر آن روانابها باعث فرسایش خاک منطقه نیز میشوند و مواد آلی و معدنی خاک را شسته و سپس با خود حمل کرده و حاصلخیزی خاک را کاهش میدهند. لذا به منظور کنترل سیلابها در منطقه و جلوگیری از شکلگیری آنها لازم است که میزان رواناب ناشی از بارش برای دوره بازگشتهای مختلف تعیین گردد تا بتوان اقدامات کنترلی را در منطقه انجام داد. عوامل متعددی در شکلگیری روانابها اثر میگذارند که در این تحقیق سعی شده است که با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف حوزه از جمله شرایط توپوگرافی و هواشناسی از طریق روش ICAR و روش جاستین میزان رواناب منطقه را برای دوره بازگشتهای مختلف برای 22 زیر حوضه واقع در منطقه سرایان تعیین نمود. نتایج حاصل نشان داده است که در این منطقه ارتفاع رواناب به دست آمده در روش ICAR از صحت بیشتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

رواناب، مدل جاستین، ICAR، منطقه سرایان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.