صنایع روستایی و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی شهرستان خوی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_382
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت روستایی و توسعه پایدار

نشمیل ربیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت روستایی و توسعه پایدار

چکیده

در مناطق روستایی کشور در دهه های گذشته از نظر بنیان های اقتصادی از آسیب پذیری زیادی برخودار بوده اند . اینگونه تصور می شد که با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ به طور خودکار ، مناطق روستایی توسعه می یابند اما افزایش بیکاری، تشدید فقر و ایجاد شکاف درآمدی بین شهری و روستایی بیانگر این واقعیت است که بدون تدبیر و تنها از طریق مکانیزم بازار نمی توان به گسترش و نشت توسعه به سوی مناطق روستایی امید بست یکی از راه های کاهش شکاف و افزایش زمینه های بیکاری و درآمد در مناطق روستایی گسترش فعالیت هایی که کمتر به محیط و شرایط محیطی وابسته است کشاورزی در مناطق روستایی کشور به صورت سنتی است و تا حدود زیادی به شرایط اقلیمی و آب و هوایی بستگی دارد یعنی هر دوره ای که شرایط اقلیمی متناسب تر بوده و وضعیت و تولید نیز بهتر و در نتیجه درامد روستایی نیز افزایش می یافته است در چنین شرایطی جستجوی فعالیت هایی که وابستگی کمتری به شرایط اقلیمی داشته باشد از مهمترین اقدام در جهت تقویت اقتصاد روستایی کشور تلقی می شود یکی از مهم ترین فعالیت ها در این زمینه صنایع روستایی است صنایع روستایی صنایعی است که در مناطق روستایی مستقر شده و عمدتا از نیروی کار روستایی استفاده می کنند پیوندهای بازاری این صنایع از لحاظ جغرافیایی محدود است . اهمیت بخش صنایع روستایی در زمینه های مختلف اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی در کشورمان و نقش حساس منابع پایه و طبیعی در این بخش ملاحظاتی را پیش روی ما قرار می دهد که در این مقاله چالش های فراوری این بخش را در کشور مورد مطالعه قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

صنایع روستایی ، روستا ، توسعه روستایی ، توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.