وکسیناسیون و پیشگیری از بیماری استرپتوکوکوزیس در ماهی قزل آلا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی کمره

اعضای هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران

احمد عرفان منش

اعضای هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی تهران

چکیده

پرورش قزل آلا در ایران به سرعت در حال گسترش است همراه با گسترش سریع پرورش قزل آلا در ایران ، کابوس خسارات اقتصادی سنگین ناشی از بیماری ها، پرورش دهندگان را تهدید می کند . ثابت شده است که بیماری استرپتوکوکوزیس علت اصلی حدود 60% تلفات ماهیان سرد آبی در سراسر کشور به خصوص در طول فصل گرم است واکسیناسیون که مبحث جدیدی در ایران می باشد اصولی ترین و به صرفه ترین راه برای کنترل این بیماری می باشد . برنامه ای به منظور توسعه فرهنگ واکسیناسیون در برابر بیماری در نیمه اول سال 1393 ترتیب داده شد . در این مقاله ترویجی بیماری و علایم آن و همچنین روش های واکسیناسیون و نتایج حاصل از آزمایشات صحیح تجاری شامل واکسیناسیون حدود 180000 قطعه ماهی ، در یکی از بزرگترین مزارع قزل آلای استان مازندران با استفاده از هر دو روش غوطه وری و تزریقی آورده شده است نتایج نشان می دهد که حفاظت قابل توجهی در برابر استرپتوکوکوزیس را می توان با واکسیناسیون به دست آورد. امکان نگهداری گروه شاهد واکسینه نشده با توجه به روند افزایشی تلفات برای مزرعه دار وجود نداشت و حذف شد. اما تلفات کل مزرعه در طی 145 روز پایش شد. تلفات در گروه واکسینه 3.6%- 1.4% در مقایسه با 7.5% در گروه شاهد واکسینه نشده ، بود. این اولین تجربه موفق واکسیناسیون تزریقی در مقیاس کل یک مزرعه یا این ظرفیت در کشور می باشد. این نتایج لزوم واکسیناسیون در برنامه امنیت غذایی و استراتژی های پیشگیرانه در برابر استرپتوکوکوزیس در کشور را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

استرپتوکوکوزیس، ماهی، واکسن، پیشگیری، واکسیناسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.