استفاده از روشهای آماری در بررسی کیفی آب زیرزمینی در دشت میان جنگل، شهرستان فسا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه قره زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه شاهرود

سعیده دستان

کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شاهرود

افشین قشلاقی

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه شاهرود

چکیده

امروزه آبهای زیرزمینی بیشترین نقش را در تامین آب شرب به عهده دارند. بنابر این، با توجه به محدود بودن منابع آب زیرزمینی، استفاده بهینه از این مناب مورد توجه محققین قرار گرفته است. آگاهی از تغییرات مکانی پارامترهای کیفی ابزاری مهم درجهت شناخت استعدادهای منطقه و نحوه مدیریت اراضی است. آگاهی از تغییرات مکانی پارامترهای کیفی ابزاری مهم درجهت شناخت استعدادهای منطقه و نحوه مدیریت اراضی است. به منظور بررسی هیدروژئوشیمی مناب آب زیرزمینی دشت میان جنگل شهرستان فسا نمونه برداری از کلیه چاه های قابل دسترس در منطقه و از نظر زمانی در پایان فصل خشک (مهر 1391) و در فصل تر (فروردین 1392) صورت گرفت. ازمیان روشهای آماری در این مطالعه از روش های چند متغیره همبستگی پیرسون ، روش تجزیه و تحلیل خوشه ای (Cluster Analysis) استفاده گردید.وبرای تفسیر و تحلیل های آماری داده های هیدروشیمیایی از برنامه های MS EXEL 2010 و SPSS 18 استفاده گردید. به طور کلی بخش های شمالی و مرکزی دشت مقادیر بالاتری از EC ، TDS ، سدیم، منیزیم، سولفات را نشان میدهد. و همچنین این مقادیر در چاه های شمالی با یکدیگر همبستگی قابل توجهی دارند. احتمالا این مسئله به علت حضور سازند آغاجاری میباشد. در قسمت های جنوبی مقادیر این متغیر ها کاهش مییابد، احتمالا به علت وجود تغذیه از سازند آهکی آسماری - جهرم میباشد.

کلیدواژه ها

هیدروشیمی ، تحلیل خوشه ای ، زمین آمار، کیفیت آب، نرم افزار SPSS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.