جداسازی و تعیین خصوصیات باکتری های شدیدا نمک دوست (هایپرهالوفیل) از دریاچه نمک حوض سلطان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه محمود نیا

دکتری تخصصی میکروبیولوژی استادیار دانشگاه تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان)

نیما بهادر

دکتری تخصصی میکروبیولوژی استادیار دانشگاه علوم و تحقیقات شیراز

مجید باصری صالحی

دکتری تخصصی میکروبیولوژی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

دریاچه نمک حوض سلطان یکی از دریاچه های شور منطقه کویر مرکزی ایران می باشد میانگین شوری دریاچه 360 گرم در لیتر با اسیدیته 8/6 می باشد این دریاچه مکانی برای جداسازی میکروارگانیسم های نمک دوست به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره تنوع میکروبی منطقه است برای دستیابی به این هدف از پنج منطقه این دریاچه 40 نمونه جمع آوری شد این نمونه ها رقیق سازی شدند و بر روی محیط های مغذی آگار دار با غلظت های مختلفی از نمک (35%-5) کشت داده شدند و در شرایط هوازی در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 7 روز انکوبه شدند به طور کلی 250 سویه در محیط های حاوی (15%-5) نمک رشد کردند از بین سویه های جداسازی شده 34 سویه در محیط حاوی 35%-20 غلظت نمک رشد داشتند که می توان انها را عنوان میکروارگانیسم های شدیدا نمک دوست مورد توجه قرار داد. نتایج بدست آمده از بررسی های میکروسکوپی نشان داد که از نمونه های جداسازی شده 135 سویه باسیل گرم مثبت و 25 سویه کوکسی گرم مثبت و 27 سویه باسل گرم منفی بودند بررسی های فنوتیپی و بیوشیمیایی بیان داشت که سویه های جداسازی شده اغلب می توانند متعلق به جنس های هالوویبریو، هالوکوکوس، هالوباکتریوم، هالوباسیلوس، و سالینیکوکوس باشند یافته ها نشان داد که تنوع بسیار زیادی از باکتری های نمک دوست در دریاچه نمک حوض سلطان وجود دارد بنابراین این منطقه می تواند منطقه بسیار مناسبی برای تحقیقات بر روی باکتری های نمک دوست باشد.

کلیدواژه ها

دریاچه نمک حوض سلطان، باکتری های نمک دوست، غلظت های مختلف نمکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.