مزیت بکار گیری سلول بنیادی مغز استخوان در درمان شکستگی صناعی بز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ابراهیم اکبری

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه زابل

شهربانو صالحین

دانشکده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشکی زابل

چکیده

سلول بنیادی موضوع اصلی تحقیقات گسترده شناخت رشد و تکثیر و اینکه میتوان از پتانسیل آنها جهت درمان استفاده کرد میباشد. سلولهای بنیادی پرتوان و چندقدرتی بوسیله پتانسیل باززایشی و دوباره سازیشان که قادرند به سلولهای دیگر تبدیل شوند قابل تعریف میباشند. یکی از موانع اساسی در پیوند موفقیت آمیز و درمانی سلول بنیادی جنینی سرطانی شدن آن در دریافت کننده میباشد. برای حل این مشکل اسفاده از سلولهای بنیادی مغز استخوان همان حیوان مشکلات مربوط به جهش ژنتیکی وبافت ناهمگون را برطرف میکند.در این مطالعه سلولهای بالغ زایشی)بنیادی( مغز استخوان از چهار رآس بز سالم و بالغ نر دو ساله استخراج شدند. این سلولها در محیط مصنوعی قادر بودند به سلولهای با خصوصیت فعالیتی بافتهای هر سه لایه زایای رویانی تبدیل شوند.سلولهای بالغ زایشی مغز استخوان چندتوانی در هردو محیط مصنوعی و طبیعی به انواع سلولهای بافت همبند مزانشیم منجمله سلولهای استخوانی تمایز یافتند.در این مطالعه نتیجه گیری شد که پیوند سلولهای پایه مغز استخوان بز بالغ از خودش، توان بهتری برای درمان شکستگیهای استخوان آن دارد.

کلیدواژه ها

سلولهای استخوانی، سلولهای بنیادی، مغز استخوان، پیوند، بز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.